Adventurepark Waddenfun Leens | 4 must do's in Groningen met kids | Kleine Reizigers

Nederland

Er is iets boven Groningen! 4 must do’s met kids

Volgens die oh zo bekende marketing slogan ‘Gaat er niets boven Groningen’. En ook al weet ik best dat ze daarmee zich richten op de hele provincie. Voor mijn gevoel blijven prachtige plekjes buiten deze provinciehoofdstad vaak onderbelicht. Op het gebied van activiteiten, restaurants en overnachtingen in de provincie Groningen die leuk zijn voor het hele gezin, denk ik dat veel mensen ook niet verder komen dan het Zeehondencentrum in Pieterburen. Dat is al iets, maar graag leer ik jullie nog meer prachtige plekken kennen die zeker met kinderen een aanrader zijn. Dus in dit deel: 4 hele leuke activiteiten voor de hele familie in het Noordoosten van Groningen.


Zeehondencentrum – Pieterburen

Oké, beetje cliché misschien om mee te beginnen, maar het niet benoemen van het Zeehondencentrum in Pieterburen, zou ook niet correct zijn. Wat veel mensen echter niet weten is dat ze inmiddels veel meer te zien en te doen is dan alleen de opvang van deze prachtige dieren. Zo hebben ze sinds het voorjaar van 2018 een waddenspeelplaats, waar je zoon of dochter lekker kan ravotten en zo in het klein kan kennis maken met de Waddenzee. Dus laat ze lekker banjeren door de klei en spelen op de eilandjes, want je hoeft je geen zorgen te maken dat je ze weer vies in auto mee terug moet nemen. Er zijn namelijk genoeg plaatsen om dit speelplezier weer van je af te wassen.

Zeehondencentrum Pieterburen | 4 must do's in Groningen met kids | Kleine ReizigersMEer dan alleen zeehonden kijken!

Onder de noemer van Seals, Sea & Science kan je buiten het bekijken van de zeehonden om en ravotten in de waddenspeelplaats ook parasieten onder de loep nemen, een tentoonstelling zien over met wat de gevolgen zijn van al het plastic in de zee en kan je leren hoe jullie zelf de zee schoon kunnen houden. Al met al een leerzaam en leuk dagje uit voor het hele gezin!

Prijzen en meer

Ter info, per volwassene betaal je € 8,50 per ticket, per kind tussen de 4 en 12 jaar € 6,- en kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Meer weten over wat er allemaal te beleven valt, tickets kopen met korting of informatie over de mogelijkheid tot het vrijlaten van zeehonden (want ja met zo’n unieke tocht kan je ook mee!), check dan vooral hun website.

Adventurepark Waddenfun – Wehe den Hoorn

Op nog geen 20 minuten rijden vanaf Groningen zit het grootste indoorklimpark van Nederland! Met 45 bruggen en 300 meter aan ziplines (binnen en buiten) biedt het voor jong en oud een leuk en actief uitje. En ben je nou bang voor hoogtes? Geen zorgen. Je kan de avonturen op verschillende hoogtes beleven, waarbij het eerste niveau op 2 meter hoogte zit, de tweede op 4,5 meter hoogte en voor de echte waaghalzen zit er nog een niveau op 8 meter hoogte!

Adventurepark Waddenfun Leens | 4 must do's in Groningen met kids | Kleine ReizigersVeilige binnen en buiten pret!

Tevens bevindt een gedeelte van de ziplines zich buiten. Deze ruim 200 meter aan buitenpret laten je ondertussen genieten van het prachtige uitgestrekte Groninger landschap. Bang om te vallen hoef je ook zeker niet te zijn. Iedereen wordt met een zekeringssysteem vastgemaakt aan het parcour en voordat je begint krijgt jullie hele gezin uitleg van één van de instructeurs. Je begint dus veilig aan deze uitdagende activiteit.

Prijzen en meer

Je kan dit leuke park al doen vanaf 4 jaar en ook opa’s en oma’s die wel van hoogtes en avontuur houden kunnen uiteraard mee doen. Voor 2 uur klimplezier betaal je per volwassene € 18,50, per kind tussen de 4 en 15 jaar € 16,50. Dit is inclusief consumptie. Ben je nou echt niet zo van het klimmen en dergelijke en blijf je liever met beide benen op de grond? Dat kan uiteraard ook. Als kijker betaal je alleen wel € 2,50, maar ook dan krijg je een consumptie! Wil jij nog meer informatie over hun arrangementen, de mogelijkheden tot eten en/of de openingstijden? Breng dan een bezoekje aan hun website.

Meer vakantie inspiratie nodig? Check dan ook:

TOP 5 VAKANTIEBESTEMMINGEN VOOR DE HELE FAMILIE 2018 | Lees meer 

 

Openluchtmuseum Het Hoogeland – Warffum

Het plattelandsleven ging er vroeger heel anders aan toe dan tegenwoordig. Houden jij en je gezin wel van een cultureel uitje en wil je je kinderen op een leuke manier wat bijbrengen over het leven van vroeger? Dan is dit openluchtmuseum in Warffum een absolute aanrader. In meer dan 20 gebouwen en het terrein er buiten om ga je terug in de tijd naar het Noord Groningen van de 19e en begin 20e eeuw.

Openluchtmuseum Het Hoogeland | 4 must do's in Groningen met kids | Kleine ReizigersOntdek het plattelandsleven

Onder de gebouwen bevinden zich onder andere een school, een TBC-huisje, een schipperswoning, slager, molen en meer. Het museum toont zowel binnen als buiten een levend wierderdorp. Vraag je je nu af waarom dit ook voor kinderen leuk is? Een geheim van het museum is de speurtocht. Ook als je geen kind meer bent, is het leuk om deze speurtocht te doen. Je kijkt toch net met andere ogen en leert zo veel meer dan alleen wat er op de bordjes staat. Vraag dus ook vooral hierom bij de receptie.

Zien, doen en ervaren

Tevens kunnen je kids met schortjes en kielen aan op de foto in het klaslokaal, de mat ouderwets uitkloppen of even uitrusten in een echte bedstee. Zijn ze nog niet moe en kunnen ze nog wel wat energie kwijt? Laat ze dan ouderwetse spelletjes spelen op het schoolplein door het gebruik van stelten, springtouwen, stokpaardjes, hinkelblok of hoepels. En hebben jullie tussendoor dorst en zin in wat lekkers? Breng dan ook vooral een bezoekje aan het museumcafé.


Prijzen en meer

De kosten van dit uitje zijn per volwassene € 7,-, kinderen tussen de 0 en 5 jaar zijn gratis en kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar betalen slechts € 3,- per persoon. De speurtocht kost € 0,50 extra, maar dit is het echt meer dan waard. Nieuwsgierig naar de openingstijden of wil je de route weten? Dit en meer informatie vind je op hun website.

Doezoo – Leens

Nog een unieke belevenis in Nederland vind je in het dorp Leens. In de Doezoo kunnen jij, je partner en jullie kinderen op iedere mogelijke manier kennismaken met allerlei kriebelbeetjes. Hier kan je dieren, waaronder onder andere insecten, vogels en reptielen niet alleen bekijken maar vaak ook voelen en vasthouden. Wil je ze graag ook te eten geven? Dat kan allemaal tijdens de rondleiding. Echt een unieke belevenis dus voor jong en oud, want veel van dit soort dingen mogen in andere parken niet. Het brengt jullie dus echt heel dichtbij de natuur! Daarom staat het natuurlijk ook in de top 9 van de ANWB leukste uitjes van Groningen 2018.

Doezoo Leens | 4 must do's in Groningen met kids | Kleine ReizigersKriebelbeestjes die alle zintuigen prikkelen

Hebben jullie de dieren vervolgens gezien? Dan is er uiteraard nog meer te doen. Tijdens de vakanties organiseren ze veel activiteiten zoals bijvoorbeeld het maken van een kaars van bijenwas of ga lekker spelen in de speeltuin, springen op het springkussen of taartjes maken in de zandbak. Ook aan eten en drinken kun je bij de Doezoo komen. En natuurlijk geheel in stijl is het soms ook mogelijk om daar insecten te proeven. Dus wie durft?

Prijzen en meer

Voor de openingstijden en dergelijk kun je natuurlijk hun website bezoeken. Voor een dagje Doezoo betaal je per persoon ouder dan 3 jaar € 7,00. Willen jullie tevens ook het Zeehondencentrum in Pieterburen bezoeken? Dan is er zelfs de mogelijkheid tot een combinatieticket.

Ook met kinderen kan je dus prima naar het Noorden van Groningen reizen. Rust en ruimte vinden jullie hier absoluut maar ook genoeg unieke belevenissen. Ben jij al wel eens in deze prachtige provincie op vakantie geweest? En zo ja, wat zijn jouw tips om te doen met kinderen?

Kleine Reizigers Webshop | De winkel voor reislustige ouders

4 must do's in Groningen met kids | Kleine Reizigers

Hi! Ik ben Martine, 30 jaar en moeder van een prachtige zoon (03-2017) en een dochter (09-2018). Mijn hele leven heb ik al veel prachtige plekken op deze wereld gezien en ook met onze zoon zijn we van plan dit door te zetten. Naast reizen, zijn creatief bezig zijn en vooral ook genieten van de geluksmomenten met mijn gezin, mijn absolute passies. Mijn werk als marketeer en mijn passies combineer ik dan ook graag om ouders te inspireren voor hun vakanties, of die nou ver weg zijn of thuis.

Laat je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.