Ross Lake | Camper reis door Canada met baby | Reisverslag deel 2 | Kleine Reizigers
Tour door de Boeing fabriek | Camper reis door Canada met baby | Reisverslag deel 2 | Kleine Reizigers
Boeing fabriek | Camper reis door Canada met baby | Reisverslag deel 2 | Kleine Reizigers
North Cascades National Park | Camper reis door Canada met baby | Reisverslag deel 2 | Kleine Reizigers
Ross Dam | Camper reis door Canada met baby | Reisverslag deel 2 | Kleine Reizigers
Winthrop | Camper reis door Canada met baby | Reisverslag deel 2 | Kleine Reizigers
Winthrop | Camper reis door Canada met baby | Reisverslag deel 2 | Kleine Reizigers
Winthrop | Camper reis door Canada met baby | Reisverslag deel 2 | Kleine Reizigers

Canada

Met camper en baby door Canada en Amerika – Reisverslag deel 2

Daar waren we dan. In Everett (Amerika) op de camping. En waar ik vorige keer al schreef dat een goede voorbereiding het halve werk was, moesten we toch even onze draai in dit rijdend mini huisje vinden. Gelukkig reden we de komende 9 dagen met mijn ouders op, zodat we af en toe nog even konden spieken. Wil jij weten wat we deze eerste dagen van de reis allemaal hebben gedaan? Lees dan gauw verder en ontdek onze tips en de leukste bezienswaardigheden onderweg! (ps. een artikel met onze exacte route en een review artikel over de campings waar we hebben gestaan, volgt later deze periode nog.)

Exclusief kijkje achter de schermen bij Boeing – Everett, Amerika

Er waren 2 redenen waarom wij deze d-tour van Canada naar Amerika maakten. De eerste omdat mijn vader een oom en tante in Everett heeft wonen, die we graag allemaal weer wilden zien. De timing van dit bezoek hadden we niet beter kunnen doen. De gezondheid van mijn oud oom ging achteruit en kort na ons bezoek is hij dan ook overleden. Een waardevol herinnering, waarvan we allemaal blij zijn dat we het hebben gedaan.

De andere reden; de Boeing fabriek in Everett. En voor wie echt dol is op vliegtuigen is dit te gek! The Future of Flight Aviation Center & Boeing tour neemt je in 90 minuten mee door de geschiedenis van Boeing en geeft je een exclusief kijkje achter de schermen in hun fabriek. En het is zo enorm groot, dat je ogen te kort komt om alles goed in je op te nemen. 7 dagen per week kan je de tour doen, waarbij je alleen om moet denken dat de allerkleinsten (onder de 122 cm) de tour helaas niet mogen maken. Ook niet als je je zoon of dochter tilt. Het centrum erbij is echter groot genoeg waar de allerkleinsten onder begeleiding van jou of je partner zich in tussentijd ook dik kunnen vermaken. (let op: tekst gaat verder onder de foto)

Boeing fabriek | Camper reis door Canada met baby | Reisverslag deel 2 | Kleine Reizigers

Top belevenis voor jong en oud!

Wij hadden natuurlijk zo’n kleintje bij ons. Onze oplossing? Mijn moeder vond het totaal niet erg om 1,5 uur quality time met haar kleinzoon te hebben en heeft in de camper op het parkeerterrein heerlijk met hem vliegtuigen zitten kijken. Want de vliegtuigen die een testvlucht maken, vliegen af en aan. Daarbij moet je er om denken dat je camera’s etc niet mee naar binnen in de fabriek mogen. Er zijn daarvoor kluisjes bij binnenkomst. In ons geval heeft mijn moeder ook om deze items gedacht.

Na de 1,5 uur durende tour (gedeeltelijk wandeltocht, gedeeltelijk met een bus) zijn we met zijn allen nog in het centrum wezen kijken, hebben we souvenirs gekocht en zijn we op het panoramaplatform geweest. Dit zijn dus onwijs leuke dingen die je ook met de kleinsten van het gezin kan doen en waardoor het een top bezienswaardigheid is voor het hele gezin!

Tour door de Boeing fabriek | Camper reis door Canada met baby | Reisverslag deel 2 | Kleine Reizigers

De tour is online te reserveren. Doe dit ook zeker, want de tours zijn snel volgeboekt. Daarbij kan je dan zelf nog kiezen voor de tijd die je het liefste wil. In ons geval deden we dit vroeg op de dag, zodat we ‘s middags onze weg konden vervolgen naar onze tweede camping. Everett zelf is namelijk niet echt spectaculair te noemen, dus onze tip is om hier niet te lang te staan of dit te combineren met een bezoek aan Seattle. Op die manier kan je ook een camping tussen beide bestemmingen kiezen, zodat je het beste van beiden hebt. Wij gingen echter niet verder naar beneden, maar juist weer terug omhoog naar onze eerste National Park op onze route.

North Cascades National Park – Amerika

Nog een bezienswaardigheid onderweg die we vanuit nostalgie maakten. Mijn vader had namelijk een indrukwekkende reis met zijn ouders, broer en zusje gemaakt toen hij jong was. Een onderdeel daarvan was een bezoek aan dit prachtige, ruige National Park met zijn meren, dammen, oerbossen, watervallen en meer. Een goede eerste kennismaking met de prachtige natuur van dit continent was het zeker! Als je mazzel hebt kan je zelfs wolven, grizzly beren en zeearenden spotten. Ons is dit helaas niet gelukt, maar onze eerste hert hadden we wel op de foto!

Dwars door het park loopt de hoofdweg, beter bekend als de North Cascades Scenic Highway (Highway 20), die door velen ook als mooiste weg van Washington wordt benoemd. Wij kunnen dit alleen maar beamen. Het neemt je over circa 85 kilometer mee langs vele hoogtepunten van het park. Waaronder meerdere uitkijkpunten en startpunten van wandelroutes. Houd er alleen wel rekening mee dat er in het park weinig voorzieningen zijn. Tank dus nog net voordat je het park binnen gaat en zorg dat je boodschappen voor onderweg bij je hebt.

Rijdend, te voet of over water?

North Cascades National Park | Camper reis door Canada met baby | Reisverslag deel 2 | Kleine ReizigersOok wij hebben dus Highway 20 gereden Deze weg volgt de Skagit River, waarin diverse dammen zijn gemaakt. Deze dammen hebben meren gecreëerd en zorgen voor het opwekken van de elektriciteit voor de stad Seattle. Deze dammen zijn al zeker het bekijken waard. Aan de weg staat met borden duidelijk aangegeven welke parkeerplaats je voor wat moet hebben. Vanaf de parkeerplaats is het vaak via een wandelpad een klein stukje lopen naar een prachtig uitkijkpunt. Let er hierbij wel op dat sommige van die wandelpaden vaak niet geschikt zijn voor wandelwagens. Neem dan ook vooral een draagzak of draagdoek mee, zodat je met het hele gezin van de prachtige plekken kan genieten.

Stop vooral bij de verschillende meren. Gorge lake (de eerste dam), Diablo lake (waar je in de zomer ook een boottocht over het meer kan maken) en Ross lake (waar je over de dam kan wandelen/rijden) zijn de meren die wij hebben bezocht. Bij Ross Lake ligt bovendien een resort, waar je ook bootjes, kano’s en kajaks kan huren. Dus voor een onvergetelijke ervaring is dat natuurlijk een aanrader. Wij hebben dit niet gedaan. Wij waren in het naseizoen en de verhuur en tourtochten waren al afgelopen. Wil je dit dus wel graag doen, check dan van te voren of dit kan, zodat je niet voor een teleurstelling komt te staan.

Ook hierbij valt aan te raden om de dag vroeg te beginnen. Met kleine kinderen ben je vaak toch al op tijd wakker (wel bij ons het geval, helemaal in combinatie met het tijdsverschil). Zo heb je tenminste genoeg tijd om echt wat van het park te zien. Wij hebben de route in één dag gereden, maar mocht je er langer over willen doen dan kan je altijd op één van de campings in het park gaan staan. Hiervoor geldt alleen wel dat ook op deze campings niet of nauwelijks voorzieningen zijn, dus wees er op voorbereid!

Eerste reisverslag nog niet gelezen?

Camper reis door Canada met baby – deel 1 | Lees meer > 

Hihàà cowboys; het wilde westen in het noorden – Winthrop, Amerika

Echt, geloof me, voor echt iets unieks in deze omgeving moet je een bezoek brengen aan Winthrop, Amerika. Bij puur toeval kwam ik achter deze unieke plaats tijdens de voorbereiding. Ik vermoedde namelijk al dat we een dag in de North Cascades National Park zoet zouden zijn. En met een baby is een camping met wat voorzieningen (lees: wasmachine voor de spuitluiers was) wel een must. De eerste camping die ik vond was een KOA camping in Winthrop. En oh lieve reislustige ouders, wat een feest!

Winthrop | Camper reis door Canada met baby | Reisverslag deel 2 | Kleine ReizigersWinthrop is een kleine plaatsje dat aan Highway 20 ligt. Het dorp staat vooral bekend om zijn western uiterlijk en om de oudste legale saloon uit de staat, de Three Fingers Jack Saloon. En ja, die is nog open! Van oudsher leefden in dit gebied indianenstammen. Nadat er in van 1868 goud werd ontdekt, kwamen de eerste kolonisten in het gebied wonen. In 1893 vond er helaas een grote brand plaats die de stad grotendeels verwoeste. De stad werd echter direct weer opgebouwd, maar nog niet in zijn huidige vormgeving. Het western-thema kwam pas na de aanleg van Highway 20. Door het dorp deze uitstraling te geven, hoopten ze vele reizigers aan te trekken en dat doet het zeker.

Een lesje geschiedenis, maar dan leuk!

De uitstraling van het dorp zelf is natuurlijk de reden waarom je er komt. Het is niet groot, dus in een middag ben je er wel door. Je kinderen zullen er vooral genieten van de mooie gebouwen. Of breng met ze een bezoek aan het Shafer museum, welke ook in het centrum zit. Hier zullen zijn het verleden van het dorp echt kunnen zien. Dus een leuk stukje geschiedenisles onderweg.

Winthrop | Camper reis door Canada met baby | Reisverslag deel 2 | Kleine ReizigersVoor in de pauze trakteer je je partner en kroost op fantastische chocola, een warme (en hele grote) cinnamon roll of homemade ijs of milkshakes bij de plaatselijke rocking horse bakery (echt een must!!). En hou je nou ook nog van winkelen? De winkeltjes in de hoofdstraat verkopen niet alleen souvenirs. Ook leuke kleding, kunst, huishoudelijke hebbedingen en prachtige cowbowy laarzen (ja ook voor de allerkleinste voetjes, ik kon ze tenminste niet weerstaan voor onze zoon) kan je er kopen. Echt een plaats dus waar jullie je allemaal zullen vermaken! En wil je het helemaal afmaken? Steek dan ‘s avonds het kampvuur aan op de camping (check wel even of dat kan en mag), rooster wat marshmallows erboven en vertel een stoer cowboy en indianen verhaal!

Oh oh oeps en nu moment?!

Wij hebben hier in totaal 2 nachten gestaan. De eerste avond waren wij door onze reis door het North Cascades National Park vrij laat op de camping en we wilden graag de tijd hebben om even rustig door het dorpje heen te slenteren. Dat we de tijd hadden was maar goed ook. Wij waren namelijk al lopend vanaf de camping naar het centrum van dorpje gegaan, maar dit heeft ons meer tijd en ook wel een hoop frustratie (waar we nu om kunnen lachen) gekost.

Onze prachtige kinderwagen met luchtbanden (die we op aanraden van de verkoopster hadden gekozen met het vooruitziend oog op deze reis) kreeg tijdens de wandeling niet 1, maar 2 lekke banden. En waar mijn partner lief eerst nog de frisse moed had om de wandeltocht te vervolgen (want ja we waren toch al over de helft?). kon ik het gesleep niet aanzien. Gevolg? Mijn ouders die de wandeling hebben vervolgd en wij die terug toogden naar de camping om de draagzak op te halen en te kijken of we de banden konden laten plakken. En ja, dit hebben we gelijk maar op een unieke manier gedaan, want terug wandelen leek mij geen optie.

Kinderwagen met 2 lekke banden, geen probleem!

En daar waar de Amerikanen om bekend staan (hun gastvrijheid), werd werkelijkheid. We zijn al liftend, met zijn allen op de voorbank van een pick-up inclusief hond, terug gegaan naar de camping. De camping eigenaren hebben ons vervolgens met het campingbusje (waarom hebben we dat niet eerder gedaan?) naar het dorp gebracht. Daar hebben zij vervolgens onze banden laten plakken bij de plaatselijke fietsenmaker, welke we ’s avonds op de camping weer terugkregen. Een hele leuke, bijzondere ervaring dus en een herinnering om nooit te vergeten gemaakt.

Leerpunt voor jullie? Neem geen kinderwagen met luchtbanden als je ervan houdt om de natuur in te gaan (want bij ons prikten naalden van de naaldbomen onze banden lek). En loop je op welke manier dan ook tegen een probleem aan in Winthrop? Geen zorgen maken. De gastvrijheid van deze uiterst vriendelijke bewoners zal je helpen om snel tot een oplossing te komen.

Meer over deze reis lezen?

Wij hebben dus de eerste dagen van onze reis gelijk al hele mooie plekken gezien die onze reis fantastisch deden starten. Het beloofde natuurlijk veel goeds voor de rest van de reis waarvan we alleen maar konden hopen dat het net zo mooi werd. Wil jij weten hoe we het de rest van de reis hadden? In deel 3 van ons reisverslag kan je lezen over onze ervaringen met de plaatsen Oliver, Kelowna, Revelstoke, Banff en de meren Lake Louise & Moraine Lake.  En nu ben ik wel benieuwd, wat was jullie grappigste ‘oh oh oeps en nu moment’ van jullie reizen?

Hi! Ik ben Martine, partner van een ondernemer, moeder van een zoon (2017) en dochter (2018) en doordeweeks werkzaam als marketeer. Mijn hele leven heb ik al veel prachtige plekken op deze wereld gezien en ook met ons gezin blijft nieuwe plekken ontdekken en avonturen beleven een belangrijk aspect voor ons. Naast werk en school doen we dan ook ons best om het meeste uit vakanties en weekenden te halen en delen we graag met jou over onze ervaringen.

Laat je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.