Kleine Reizigers | Camper route Noorwegen Mooi, kindvriendelijk en afwisselend

Noorwegen

Camper route Noorwegen | Mooi, kindvriendelijk en afwisselend

Het plannen van een route, waar dan ook heen, vind ik echt onderdeel van de voorpret. Niets is toch leuker dan alvast kijken wat voor moois je straks allemaal kan gaan ontdekken? Om jou nu dezelfde voorpret te geven, hebben wij onze camper route van Noorwegen op papier gezet. Met al onze tips voor wat te doen onderweg, overnachtingsplekken en meer. Nieuwsgierig naar onze route met camper door Noorwegen? Lees dan gauw verder en onderaan deze pagina vind je ook onze Google My Maps kaart met de route. 

ps. Op dit moment 9 maart 2023 is dit nog een artikel in ontwikkeling. Maar omdat het best wat werk is om deze route uit te schrijven, plaats ik hem al online voordat hij af is. Juist om jou alvast te inspireren en te helpen bij jouw reis naar Noorwegen. Dus kom ook zeker af en toe terug, want we blijven dit artikel aanvullen totdat hij onze hele route bevat. 

Høysand | Wildkamperen met speeltuintjes en strand

Na een hele lange dag rijden, want we wilden zo graag naar Noorwegen, kwamen we hier in het pikkedonker aan. Niet heel ideaal, want we hadden geen idee hoe we stonden of dat het inderdaad was, wat we hadden gezien in de Park4Night app, maar de volgende ochtend was onze eerste reactie ‘whouh’. Het is een erg leuke plek met fantastisch uitzicht! Het stuk is er wel aflopend naar beneden dus stel blokken meenemen is een aanrader. Er zijn twee kleine speeltuintjes bij de plek, een aantal picknickbanken, een strand en een klein cafétje die overdag open is. Wanneer je langs het water loopt over het voetpad kom je uit in het dorp, waar je vlakbij de plaatselijke camping een ijssalon vindt. 

We hebben hier dan ook 2 nachten gestaan, zodat we na de lange rit even bij konden komen en we onze vakantie zo heerlijk konden starten. De plek is ook gewoon fantastisch, dus absoluut geen straf om er 2 nachten te staan. 

Let op! Navigatie kan je mogelijk eerst via een wat vreemde weg erheen sturen. Onder de doorgaande weg door en over een bospad is je gevoel. Met onze grote camper hebben wij dat met rustig rijden ook kunnen doen. Maar wees gewaarschuwd en let goed op! Hoe dan ook, het is absoluut de moeite waard. 

Adres: Sandviksbakken 7, 1747 Skjeberg, Noorwegen 

Onze route gaat verder onder de foto’s

Hønefoss | Wildkamperen aan het strand

Na 2 nachten in Høysand vertrokken we vol goede moed verder. Oslo hebben we overgeslagen, omdat wij doorgaans geen stadsmensen zijn en geen bezienswaardigheden hadden die we daar graag wilden zien. In de Park4Night app hadden we deze plek al gevonden en na een hele mooi rit kwamen we hier dan ook vol goede hoop aan. En het is echt een prachtige plek bij het strand! Wel een populaire plek, dus ga er maar van uit dat je er niet alleen staat maar het is zeker de moeite waard. Bovenaan kan je overnachten, met een afloop kan je naar het strand en aanwezig is ook een strandtentje. Wij waren er toen het ontzettend warm weer was, waardoor we heerlijk van het water hebben kunnen genieten. En welk kind wordt daar nou niet blij van? 

Adres: 175 Røsholmstranda, 3519 Hønefoss, Noorwegen

Onze route gaat verder onder de foto’s

Zien & doen | Hadeland Glassverk in Jevnaker

Leuke bezienswaardigheid in de omgeving! Wij kwam hier uit omdat we op zoek waren naar een bakkerij voor nieuw brood en wij die hier vonden. Win win dus, want met de mogelijkheid tot rijden van pony’s, speeltuinen, meerdere leuke winkeltjes en de mogelijkheid om een glasfabriek te bekijken is dit een hele goede aanrader. 

Adres: Glassverkvegen 9, 3520 Jevnaker, Noorwegen

Onze route gaat verder onder de foto’s

Rjupa | Wildkamperen met een geweldig uitzicht over Jotunheimen National Park

We blijven aanraders uitdelen, want dit is er één waar we absoluut fan van waren. Wel met een kanttekening, maar dat komt zo. Jotunheimen National Park was volgens Noorse Mythologie ooit de plek waar reusachtige trollen woonden. Je vindt er watervallen, meren, gletsjers, rivieren, valleien en een aantal van de hoogste bergen van Noord-Europa. Een trekpleister dus ook, waardoor je er niet alleen bent. Maar het is er zo weids, dat je er nooit echt druk gevoel gaat ervaren. 

In de apps om wildkamperen plekken te vinden staan er dan ook genoeg plekken om in het park te overnachten. We waren echter al wat verwend met de vorige plekken, dus we wilden wel graag weer wat unieks. De eerste plekken waren het dan ook niet helemaal. Totdat we dit verharde uitzichtpunt tegenkwamen met een waanzinnig uitzicht en naast een mooie waterval. Enig nadeel, je staat er super schuin. 

Wij zagen dat voor een nacht door de vingers, want we lagen toch met onze voeten naar beneden. En aangezien het al wat later op de dag was en bijna donker werd, wilden we niet meer verder zoeken. Dus snel eruit gegaan en eerst de omgeving verkennen. Wat het echt wel waard was! 

De nacht was wel onrustig en dat was zacht uitgedrukt. Het waaide die nacht ontzettend hard dus uiteindelijk lagen we met zijn vieren in één bed. Een plek die je bij blijft, zullen we maar zeggen. 

Adres: 61.343136, 8.812729 (coordinaten); Rjupa, 2953, Beitøstolen, Noorwegen

Meer Noorwegen tips? Lees dan hier onze 5 beste tips voor wildkamperen in Noorwegen met kinderen!

Onze route gaat verder onder de foto’s

Zien & Doen | Wandelen en picknicken bij Hulderstigen

Jotunheim National Park is vanalles te zien en van te genieten. Het landschap is geweldig, dus daar komen jullie geen tekort aan. Een leuke plek om dat verder te ontdekken en een goede plek om te picknicken is bij Hulderstigen. Vanaf de parkeerplaats kan je een korte wandeling van 6,7 kilometer maken. Een gemakkelijke wandeling, die met kinderen ook goed te doen is. 

Wij wilden graag door naar Lom, dus wij hebben niet de hele wandeling gedaan. Maar over de brug lopen en een klein stukje het pad af, is al betoverend. De picknickplaats geeft een fantastisch uitzicht en als jullie geluk hebben, kunnen jullie hier zelfs rendieren zien. Die zijn wij hier niet tegengekomen, maar wel een kudde schapen en dat vonden we ook reuze gezellig. 

Adres: Unnamed Road, 2683, 2683 Tessanden, Noorwegen 

Onze route gaat verder onder de foto’s

Zien & Doen | Lom stavkyrkje en centrum bezoeken

Na Jotunheim National Park is de kans groot dat je via Lom komt. Lom is zeker even de moeite waard om te stoppen. Midden in het centrum ligt de prachtige staafkerk van Lom en is dan ook erg populair om te bezoeken. Langs de rivier zitten wat kleine restaurantjes en een aantal winkeltjes, maar erg veel bedrijvigheid is er verder niet. Mocht je daar echter rond het middaguur zijn, dan is het zeker de moeite waard als een leuke lunchstop. 

Adres: Bergomsvegen 1, 2686 Fossbergom, Noorwegen

Onze route gaat verder onder de foto

Geiranger | Kindvriendelijke camping aan de fjord 

De dag dat we uit Jotunheim National Park kwamen en in Lom waren geweest hadden we de smaak qua rijden goed te pakken. Plus onze nieuwsgierigheid naar Geiranger, deed ons besluiten om die dag door te rijden naar die bewuste plek. De rit ernaartoe is al een feest, via talloze haarspeldbochten met een geweldig uitzicht op Geiranger, rijd je langzaamaan naar de plaats zelf toe. Geiranger ligt aan één van de meest bekende fjorden van Noorwegen; de Geirangerfjord. Een fjord dat door UNESCO zelfs beschermd is. En met reden, want het is prachtig! 

Voordeel is dat deze plek ook meerdere campings heeft. Wat voor ons na een week op pad met kinderen wel goed uitkwam, want wasmachines. Wildkamperen in die regio is ook mogelijk maar de plekken zijn wat beperkt en laten we eerlijk zijn, als je toch daar bent wil je het liefst ook met het mooiste uitzicht op het fjord staan, toch? 

Dat klonk ons in ieder geval wel als muziek in de oren. Maar door de hele rit, waren wij niet de enigen met dat idee en dus zat de camping aan de fjord al grotendeels vol. Een plek aan het water was dan ook niet mogelijk maar achteraan nog wel. Juist omdat we graag nog Geiranger in wilden, graag uit eten wilden en dus die wasmachine aan wilden hebben, hebben we één nacht eerst geboekt. We dachten nog, als het hier heel leuk is, dan boeken we gewoon nog een nacht. Maar je voelt hem vast aankomen, dat is er dus niet van gekomen. 

Geirangerfjord is prachtig en heb je kinderen in de leeftijd dat ze mee kunnen en willen op een boottocht om de fjord te verkennen, dan is 2 nachten echt aan te raden. Maar met onze jonge kinderen zagen we dat niet zeggen en het blijkt dat Noorwegen niet hele grote centra heeft op toeristische plekken. Ik denk dat de winkels op twee handen te tellen waren en ook het aantal restaurantjes. Absoluut niet erg, want het is hartstikke gezellig, maar als je geen tour gaat doen dan wil je best na één nacht ook wel weer verder. Hoe dan ook een prima plek, mooie omgeving en we hebben heerlijk gegeten bij een lokaal restaurant aan het water. 

De camping is daarbij prima. Goede wasmachines en drogers, een speeltuintje op de camping en heel dichtbij het centrum. Ideaal dus met kinderen! Let er alleen wel op, heeft het geregend? Dan kan de grond van de camping nogal modderig zijn. 

Adres: Fv63 4, 6216 Geiranger, Noorwegen

Onze route gaat verder onder de foto’s

Jølster Panorama | Nieuwe camping, fantastisch uitzicht en vele extra’s

Geiranger viel ons dus om eerlijk te zijn een beetje tegen, we hadden er gewoon wat meer van verwacht. Mooi is het zeker, maar voor ons geen reden om er langer te blijven. Na een zoektocht op de apps, vonden we vervolgens 149 kilometer verder een plek die ons weer fantastisch leek. Jølster Panorama. En van de campings waar we deze vakantie gestaan hebben, is dit absoluut de nummer 1. 

Jølster Panorama is een vrij nieuwe camping aan het water. Ruime plekken, gedeeltelijk geasfalteerd. Moderne gebouwen met de voorzieningen, waaronder een familiedouche. Helaas wel maar één wasmachine en droger, dus het is soms even wachten. Maar waar deze camping echt het verschil mee maakt, is dat je er verse broodjes en sap kan bestellen die de eigenaar ‘s ochtends bij je camper komt brengen en ze er regelmatig activiteiten organiseren. De dag dat wij vertrokken werd er bijvoorbeeld een barbeque georganiseerd op het dakterras van het faciliteitengebouw. En geloof mij, met dat uitzicht en die aardige eigenaren, hebben wij echt even zitten twijfelen of we niet nog een nachtje zouden blijven. Maar het avontuur lonkte.. 

Nog een bijkomende tip, het nabijgelegen dorpje is niet heel groot maar heeft wel een kerstwinkel. En als je net als ons daarop gek bent, dan vind je dat natuurlijk fantastisch. En vanaf de camping loop je gemakkelijk verschillende wandelroutes of kan je mee met een georganiseerde gletsjertocht. Leuk als je wat oudere kinderen hebt!

Adres: 6843 Skei i Jølster, Noorwegen

Onze route gaat verder onder de foto’s

Zien & Doen | Skelter rijden, spelen en oude Noorse straatjes in Lærdalsøyri

Met een beetje moeite namen we dus afscheid van Jølster Panorama, maar we keken ook ontzettend uit naar de rest van de tocht. Op de planning: Lærdalsøyri. Voordat we daar konden komen, hadden we eerst een ferry tocht. Een ware belevenis natuurlijk ook, want op de boot door de fjorden is al een vakantie herinnering op zich zelf. Daarbij gaat het bij de ferry’s zo geautomatiseerd en vloeiend, dat het appeltje eitje is. De rekening krijg je zelfs achteraf thuisgestuurd doordat ze je kenteken op de foto zetten. 

In ieder geval; Lærdalsøyri. Heb je jonge kinderen, dan is de eerste stop die je daar graag wil maken de plaatselijke speeltuin. Grote klim constructies, glijbanen en een heus skelter park. Het was voor ons in ieder geval een ideale plek om te lunchen en tegen elkaar te racen op de skelters. Succes gegarandeerd! En wil je er graag wat langer blijven, dat kan ook. Naast de speeltuin zit een grote camping. Wij voelden daar minder voor, want we wilden graag weer wildkamperen. Daar hieronder meer over…

Lærdalsøyri is daarbij om nog een andere reden echt een aanrader om te stoppen. Het dorpje dateert uit de middeleeuwen en de oude houten huizen en gebouwen geven het een sfeervol beeld. Tegenwoordig zitten in de gebouwen van Gamle Lærdalsøyri verschillende interieur en antiekzaken en vele cafeetjes. Heerlijke stop plek dus en de bakkerij achteraan heeft goede koffie en heerlijke broodjes! 

Adres: Gamle Lærdalsøyri 6887 Lærdalsøyri Noorwegen

Onze route gaat verder onder de foto’s

Zien & Doen | Aurlandsvegen rijden met avontuurlijke korte wandelroutes naar de mooiste watervallen

Na Lærdalsøyri besloten we nog door te rijden en de Aurlandsvegen op te gaan. Via de Park4Night app hadden we al gezien dat daar meer dan genoeg keuze mogelijkheden zijn voor een geweldige wildkampeerplek. Vereisten dit keer, een wildkampeerplek waarbij we op ontdekking konden in de natuur en de ruimte hadden om buiten te spelen. En of we geslaagd zijn.

De toeristische route Aurlandsfjellet, ook wel Aurlandsvegen genoemd, is één van de mooiste wegen van Noorwegen. De weg is ongeveer 48 kilometer lang en brengt je langs de mooiste plekken qua Noorse natuur. Het enige waar je rekening mee moet houden op die weg en helemaal het laatste stuk, is een ontelbare hoeveelheid haarspelbochten en de smalheid van de weg. Neem dus vooral je tijd voor deze route. En geloof ons, dat is ook wat je wil, omdat het echt genieten is.

En houdt dus ook goed je ogen open onderweg! Bij ons stond halverwege de weg omhoog een auto aan de kant geparkeerd, van onze reizen naar Canada weten we dat er dan wel wat te zien valt. Dus hup, camper aan de kant en op avontuur. Absoluut de moeite waard, want zo kwamen wij uit bij een fantastische waterval waar we onderstaand familieportret hebben kunnen maken. Nu na een speurtocht op Google ben ik erachter dat het de Vardahaugselvi Waterfall was en uiteraard hebben we deze ook aan onze kaart onderaan toegevoegd.

Daarbij is de wandelroute naar de waterval goed te doen met kinderen en een avontuur op zichzelf. Over bruggetje, smalle waterstroompjes en door een bos heen kom je uiteindelijk bij deze waterval. Het is geen lange wandelroute. Volgens Google is het een wandeltocht van 30 meter en wat je binnen een minuut zou kunnen lopen. Maar met al het avontuur onderweg doe je er echt wel wat langer over. Totaal het waard!

Flotane Waterfall | Wildkamperen op de Aurlandsvegen met uitzicht op een waterval

Na dit leuke kindvriendelijke avontuur vervolgenden we onze weg over de Aurlandsvegen. Genoeg nog te zien onderweg en wanneer je boven bent, stop dan ook vooral om even van het uitzicht te genieten. Aan hand van de Park4Night app scanden we vervolgens de plekjes af totdat we dat plekje vonden waar we echt enthousiast van werden. En dat werd deze bij de Flotane Waterfall. De plek is aardig ruim, waardoor we er niet alleen stonden maar met een ander camperbusje, maar totaal niet erg. Want heel eerlijk, helemaal alleen en verlaten staan is niet wat iedereen fijn vindt. Wij vonden het in ieder geval wel fijn om die avond met nog een ander stel te staan.

De plek heeft dus alles wat je nodig hebt voor een heerlijk avontuur. Met een kleine wandeling en een paar keer slootje springen ben je bij de waterval zelf. Daarbij geeft het meer ervoor alle mogelijkheid tot steentjes ketsen op het water. En het totale uitzicht geeft dus een heel sfeervol plaatje voor tijdens het buiten eten. Let wel op, want je zit wat hoger, dus een warme trui kan wat sneller nodig zijn. Maar ook dan is het zeker nog de moeite waard!

Zien & Doen | Vervolg Aurlandsvegen voor een prachtig uitzicht met scherp bochten naar het mooie Flåm

De volgende ochtend vervolgden we de prachtige Aurlandsvegen. Het laatste stuk geeft je ontzettend mooie vergezichten over de Aurlandsfjord, maar let op, de weg is smal en heeft veel haarspeldbochten. Je zal dus mogelijk vaak even aan de kant moeten proberen te komen en stil staan. Maar dat is met het uitzicht absoluut geen straf. Wil je er halverwege nog even uit? Stop dan bij het uitkijkplatform Stegastein. Het kan er wel heel druk zijn, vandaar ook dat wij er niet gestopt zijn, maar als ik de foto’s mag geloven en op basis van wat wij hebben gezien, is het wel de moeite waard.

Nadat je de Aurlansvegen achter je laat rij je met een prachtig mooi uitzicht richting Flåm. En voor wie de foto’s van Flåm heeft gezien weet dat het een mooi aangezicht is.

Zien & Doen | Net als op de foto’s, trein historie en spelen in de speeltuin met prachtig uitzicht in Flåm

Flåm is natuurlijk één van de toeristische hotspots in dit gebied en dat merk je. Uiteraard is het er druk! Maar gelukkig houden ze daar rekening mee en zijn er genoeg parkeermogelijkheden. Maar denk je nu een hele dag te kunnen slenteren door de leuke steegjes van Flåm dan kom je bedrogen uit. Ook hier houdt het met een paar toeristische winkeltjes wel op. Uiteraard kun je er voor kiezen om de Flåmsbana te nemen, de prachtige trein, maar wij zagen daar vanaf omdat we het met onze jonge kinderen niet helemaal zagen zitten om ‘stil’ te zitten in de trein. Wil je echter wel de treinervaring hebben? Dan is de Flåm Railway museum wel een leuke aanrader. Het museum is klein opgezet, heeft gratis toegang en geeft jullie gezin een leuke blik in de historie van de treinbaan en Flåm.

Daarbij, achter het plaatselijke hotel zit nog een fijne speeltuin. Niet heel groot, maar het heeft een mooi uitzicht op de fjord en dus voor iedereen wat wils. In eerste instantie hadden wij in gedachten om een nacht in Flåm te blijven, maar aangezien het daar wel relatief druk was en we het ook vrij snel gezien hadden, trokken we de stoute schoenen aan om even verderop te zoeken naar een wildkampeerplek.

Undredal | Wildkamperen naast een rustige weg en wilde rivier

Aangezien we niet heel veel verder wilden rijden omdat Gudvangen voor de volgende dag op de planning stond, weken we uit naar de Undredalsvegen om een wildkampeerplek voor de nacht te vinden. Via de Park4Night app zagen we gelukkig dat daar meerdere mogelijkheden waren voor een fijne wildkampeerplek. Bij één van de openingen in de vangrail en op de smalle grasstrook naast de weg was er dan ook een mooie plek vrij voor ons die nacht. De weg ernaast is dus afgeschermd door de vangrail, dus dat gaf een veilig idee. Het enige wat even opletten is, is dat er aan de andere kant van de grasstrook wel een ‘afgrond’ zit, waaraan de snelle rivier grenst. Het uitzicht is daardoor wel mooi, maar met jonge kinderen wel even opletten geblazen.

En omdat we daar rustig stonden en ook de ruimte hadden was het een uitgelezen moment om het meegebracht Kubb spel te spelen. Een echt familiespel, want wie vindt het nou niet leuk om eens lekker met iets te mogen gooien? Precies! En aangezien het uit Scandinavië komt, mag het eigenlijk niet ontbreken wanneer je die kant op gaat! 😉 Wij hadden door het vele moois wat we gezien hebben, dit spel, de mooie plek en het super warme weer (27 graden!) in ieder geval een fantastische dag.

Zien & Doen | Cultuur & Historie bij Viking Valley in Gudvangen

Noorwegen en vikingen, dat zijn toch wel zaken die bij elkaar horen in mijn beleving. Toen we onze plannen maakten voor Noorwegen, stond een activiteit die hiermee verband hield dan ook bovenaan. En wat een prachtige plek op onze route was dit! Het veld van de goden, oftewel Gudvangen, ligt aan het toegangswater naar de prachtige Næøryfjord, dat zelfs UNESCO-werelderfgoed is. Het uitzicht is het in ieder geval meer dan waard om hier te stoppen. Naast het water zit een groot tankstation en daarnaast zit het zeer leuke Viking Valley. The Viking Valley is een klein viking dorp waar je het leven van vikingen echt kan ervaren. Dus niet alleen maar horen (want ook hier kan je deelnemen aan een tour als je wil) maar ook echt mee doen. Wat dacht je van bijltjes gooien? Viking spelletjes spelen? Trommel slaan? Er is van alles!

Wij hebben in ieder geval genoten van alles wat er te zien was. Het trommelen was vooral een groot succes en er wordt ook echt wel de tijd voor je genomen om zaken uit te leggen. We kregen uitgebreide uitleg over hoe je een bijl het beste kan gooien en hoe de kinderen het meeste geluid uit de trommel konden krijgen. De dame van het trommelen vertelde daarbij ook nog meer over de achtergrond van het viking dorp en dat gaf het nog een extra dimensie. Tickets zijn NOK 235,- voor volwassenen ouder dan 16 en voor kinderen van de leeftijd 4 tot en met 15 betaal je NOK 105,-. Ze hebben ook een familieticket (2 volwassenen, 2 kinderen van 4-15 jaar) voor NOK 595,-.

Bij Gudvangen heb je ook zeker de mogelijkheid om te overnachten, maar aangezien wij begin van de middag uit het viking dorp kwamen en het qua weer die dag niet mee zat, besloten we nog verder te rijden.

Steinsdalsfossen | Overnachten met uitzicht op een waterval waar je onderdoor kan lopen

Steinsdalsfossen, een bucketlist item voor deze reis. Want wie wil er nou niet onder een waterval doorlopen? Ik ging er vanuit dat het een dikke hit zou worden, alleen dat we er wat eerder zouden zijn dan gedacht, had ik niet verzonnen. Steinsdalsfossen had ik eigenlijk pas een dag later op de planning en ik was in de veronderstelling dat we na Gudvangen ergens halverwege naar Steinsdalsfossen echt nog wel een mooie wildkampeerplek zouden tegenkomen. Niets was minder waar, of beter gezegd. We waren inmiddels gewoon verwend. Want we wilden natuurlijk wel mooi staan… en de mooie plekjes waren of afgesloten door bewoners en dus niet meer beschikbaar of het was gewoon niet zo mooi. Uiteindelijk belanden we dus tegen het einde van de dag al bij de Steinsdalsfossen. En dat vonden we niet erg! Bij het plaatselijke winkeltje haalden we niet alleen leuks, maar ook lekkere taart en informatie. Want ook al ‘mag’ overnachten op de plaatselijke parkeerterrein waarschijnlijk niet (beetje onduidelijk), het werd in ieder geval gedoogd. Mooi parkeerterrein waar je waarschijnlijk dan ook niet alleen staat. Wij hadden helemaal mazzel want we konden de camper nog zo kwijt, dat we prachtig uitzicht op de waterval zelf hadden. Dus al met al, eind goed al goed.

Zien & Doen | Achter een waterval lopen bij de Steinsdalsfossen

Enthousiast waren we dus al van ons uitzicht. Maar waarom nou je nou juist als gezin naar deze waterval wil of zelfs voor om wil rijden? Omdat je er achterlangs kan lopen. En wie vind dat nou niet leuk? Ultieme activiteit dus om te doen met kinderen. En ook nog gratis, vinden papa en mama ook nog extra leuk. 😉 Vanaf de winkeltjes loop je met een korte, ietwat stijle, klim naar boven. Het pad is goed begaanbaar, ook als je dus met een kinderwagen bent. Dichtbij de waterval zelf zitten een aantal traptreden, maar wanneer je met zijn tweeën bent, is dat natuurlijk ook geen probleem. We raden je aan om de leukste foto’s te maken onder de overhangende rots van de waterval. Maar let wel op, we kunnen niet garanderen dat jullie droog blijven. Nadat je onder de waterval door bent gelopen, kan je nog een stukje verder doorlopen naar een uitkijkplatform. Vanaf daar heb je niet alleen mooi zicht op de waterval maar kijk je ook uit over de rest van het landschap en ook dat is de moeite waard.

Zien & Doen | Vøringsfossen | Met loopbruggen over diepe watervallen

Ravijnen, watervallen en geen hoogtevrees? Dan is dit echt wat voor jou. De Vøringsvossen zullen diepe indruk maken. Diep zijn ze ook, want op deze plek stort het water over een lengte van 182 meter naar beneden, waarvan 145 meter een vrije val. Het unieke aan deze waterval is toch wel de manier hoe je de Vøringsfossen kan bewonderen. Door middel van een wandeling over de grote stalen brug over de kloof heb je een fantastisch uitzicht over de waterval en de vallei. Uniek uitzicht is het zeker! Ook met kinderen is de wandeling naar de brug goed te doen, vanaf de parkeerplaats loop je met een kleine wandeling naar het hotel en vanaf daar kan je gemakkelijk op het pad naar de brug. Let wel op dat het hier en daar wat steiler naar beneden gaat en je met regen dus niet net als ons op slippers daar naar beneden gaat. Want dan moet je even wat beter opletten.. Onze kinderen vonden het in ieder geval heel indrukwekkend en ook wel wat spannend, maar een avontuur is het wel en dus mocht het de pret niet drukken. 

Camping in Geilo | Niet de mooiste plek om te kamperen, wel makkelijk

Niet onze favoriet, de route erheen was al niet ons ding. Vlak en net een maanlandschap, je moet er maar van houden zeg maar. En ook al wilden we graag wildkamperen, de plekken onderweg waren nogal lastig om te staan. Schuin, hobbelig en dus niet makkelijk recht te zetten. Tel daar de hoeveelheid wind weer bij op en we reden graag verder naar iets beters. Uiteindelijk was dit het compromis, want einde middag, hongerig en ach een camping met wasmachine is ook wel ideaal voor een keer. Geilo heeft twee campings, de enige reden dat we voor deze zijn gegaan is om het riviertje waar je naast kon staan. Verwacht verder niet te veel van de camping, de speelplaats lijkt op de foto beter dan toen wij er waren en wanneer je de ruimte gewend bent na nachten wildkamperen, dan sta je hier wel heel dicht op je buren. De wasmachine is daarentegen prima, wel maar één dus wees op tijd. En heb je geluk dan kan je gebruik maken van de hottub. Die was bij ons dicht, maar die staat wel op het mooiste plekje van de camping. Ach, we noemden dit maar noodzakelijk kwaad…

ps. Op dit moment 9 maart 2023 is dit nog een artikel in ontwikkeling. Maar omdat het best wat werk is om deze route uit te schrijven, plaats ik hem al online voordat hij af is. Juist om jou alvast te inspireren en te helpen bij jouw reis naar Noorwegen. Dus kom ook zeker af en toe terug, want we blijven dit artikel aanvullen totdat hij onze hele route bevat. En wanneer je dit bericht dus nog altijd leest aan het eind van dit artikel, weet dan dat de route nog niet af is en we snel meer zullen delen. 

Hi! Ik ben Martine, partner van een ondernemer, moeder van een zoon (2017) en dochter (2018) en doordeweeks werkzaam als marketeer. Mijn hele leven heb ik al veel prachtige plekken op deze wereld gezien en ook met ons gezin blijft nieuwe plekken ontdekken en avonturen beleven een belangrijk aspect voor ons. Naast werk en school doen we dan ook ons best om het meeste uit vakanties en weekenden te halen en delen we graag met jou over onze ervaringen.

Laat je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.