5 tips voor goedkoop vliegen met kinderen | Kleine Reizigers

Tips

5 tips voor goedkoop vliegen met kinderen

Reizen en kinderen. Er zijn waarschijnlijk genoeg overeenkomsten te bedenken, maar twee ervan zijn dat ze beiden fantastisch zijn en aardig in de kosten kunnen lopen. Combineer beiden en je hebt een volgend niveau van uitdaging bereikt. Maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten, want reizen met kinderen is misschien nog wel driedubbel zo verrassend en leuk. Dus wil je dat zo ver mogelijk kunnen doen en net als ons voor een goede prijs (zodat je nog vaker kan..;)? Dan helpen wij je graag op weg. Want in dit artikel delen we onze 5 tips voor goedkoop vliegen met kinderen. En we delen niet alleen de meest handige tool voor het goedkoop vliegen met kinderen maar ook de unieke tips die het zowel leuker als voordeliger maken. 

Even woord vooraf nog, we gaan in dit artikel niet in op de beste periode wanneer je kan boeken (dinsdag ’s middags rond 15.00 uur zo’n 4 tot 3 maanden voor vertrek of 8 tot 5 weken voor vertrek; zo daar hebben we hem toch al), het feit dat je het beste verschillende vliegvelden kan vergelijken (dat roept iedereen) of gebruik maken van loyaliteitsprogramma’s, punten en mijlen (want dat hebben we zelf nog niet eens goed in de vingers). Wat we wel delen zijn een paar tips die ons echt verder helpen en hopelijk jou verrassen omdat je ze nog niet wist. 

Tip 1 | Gebruik de juiste en snelste tool

Best for last doen we niet aan. We hebben het allemaal druk, genoeg afleiding en dus snel overzicht nodig. Daarom delen we gelijk een hele fijne tool voor het snel vergelijken van ticketprijzen met je. Want vliegennaar.nl neemt je werk uit handen. Noem het maar je persoonlijke assistent voor het boeken van vluchten voor de beste prijs. Zij vergelijken namelijk dagelijks meer dan 10.000 nieuwe aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus. Waardoor je snel een overzicht hebt van waar je het beste kan boeken, zonder het zelf allemaal bij langs te moeten. Kan je extra snel met de voorpret beginnen.. 😉

Tip 2 | Goedkoop vliegen met kinderen door error fares

Verrassend voordelig. Voor wanneer je minder ‘vast’ zit aan de bestemming dan zijn error fares de uitkomst. Want ook bij vliegtuigmaatschappijen en reisbureaus sluipt er wel eens een foutje in de prijs door waardoor je ontzettend voordelig kunt reizen. En nu denk ja, ja, maar ik heb kinderen en zit aan de schoolvakantie vast. Ook dan zijn er error fares. Hoe je die dan vindt? Ook daarvoor raden we vliegennaar.nl aan. Op hun error fares pagina laten zij overzichtelijk alle error fares voor vakanties en vliegtickets zien. Wat dacht je van deze zomer (hartje juli) naar Dublin voor € 57,- retour? En zo hadden ze vorig jaar in de zomervakantie onder andere een retourtje Azoren voor € 149,- en voor de herfstvakantie zelfs een retourtje Genua voor € 2,-! Echt verrassend voordelig dus. 

ps. Naast het in de gaten houden van vliegtickets, delen ze ook de error fares van andere vervoersmiddelen. Zo komen die paar dagen Disneyland Parijs bijvoorbeeld wel gemakkelijker dichtbij.

Tip 3 | Goedkoop vliegen door vluchten te splitsen

Heel eerlijk? Wij zijn over het algemeen geen fan van overstappen. Het voelt altijd wat gestrest en als gezin is dat niet ideaal. Maar stel dat je naar New York wil en met twee rechtstreekse vluchten (bijvoorbeeld van Amsterdam – IJsland en IJsland – New York) goedkoper uit bent dan een vlucht met overstap? En heb je wat meer tijd om handen zou je er dus zelfs een langere overstap van kunnen maken door een paar dagen op de eerste bestemming te verblijven voordat je door gaat naar je eindbestemming. Met andere woorden, een overstap kan ook voordelen hebben, je moet alleen even creatief zoeken. 

En wil je nou tussendoor onze ervaringen met verschillende vliegtuigmaatschappijen weten? Lees onze reviews dan hier!

Tip 4 | Goedkoop vliegen door familiekorting

Wees eerlijk? Hoe vaak gebruik jij kortingscodes als zoekterm op google om wat dan ook voordeliger te kunnen kopen? Ik geef het met plezier toe, want ook voor vakanties gebruik ik ze met grote regelmaat. Maar voor het vliegen hoef je vaak niet eens op zoek naar een kortingscode want dan wordt het automatisch verrekend op basis van de leeftijd van jouw kinderen. Deze kinderkorting verschilt per maatschappij maar kan oplopen van 25% tot zelfs 33% van het normale vluchttarief. En ja misschien wist je dez tip, maar wist jij dat SAS bijvoorbeeld op dit moment zelfs nog zoveel korting geeft dat jouw kinderen bijna gratis vliegen. Alleen de luchthavenbelasting wordt dan voor hen berekend. En dat wist je misschien nog niet.. 😉 

Tip 5 | Zoek zonder vooropgesteld plan

Nog een overeenkomst tussen kinderen en reizen is (als je het mij vraagt) het zonder plan leven. Want vaak gaat dat toch overboord. Laten we het dan nu helemaal verrassend maken, want wat als je nou gaat zoeken naar een fijne vliegticketprijs voor jullie gezin en daar de bestemming vanaf laat hangen? Zo sta je dan misschien in de kerstvakantie wel op de markt naar Marrakech voor € 90,- of breng je diezelfde vakantie door op Tenerife voor € 71,- retour (ja, weer van die leuke error fares via vliegennaar.nl want we zijn wel fan!). Dus kijk vooral eens rond en zie wat voor verrassing je tegen komt.

Hoe dan ook zijn we benieuwd waar jij hiermee terecht komt! Heb je zelf nog een tip die nog niet zo standaard is? Deel hem dan vooral hieronder. Zo kunnen we reizen en kinderen nog makkelijker combineren. 

Hi! Ik ben Martine, partner van een ondernemer, moeder van een zoon (2017) en dochter (2018) en doordeweeks werkzaam als marketeer. Mijn hele leven heb ik al veel prachtige plekken op deze wereld gezien en ook met ons gezin blijft nieuwe plekken ontdekken en avonturen beleven een belangrijk aspect voor ons. Naast werk en school doen we dan ook ons best om het meeste uit vakanties en weekenden te halen en delen we graag met jou over onze ervaringen.

Laat je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.