Stokke Trailz | Review | Kleine Reizigers

Reviews

Stokke Trailz – Onze ervaring & review

Een kinderwagen kopen. Dat is niet zomaar gedaan en zeker een hele uitgave. Je hebt tegenwoordig oneindig veel opties, dus hoe maak je de juiste keuze? Waar je op selecteert is natuurlijk voor iedereen verschillend. En als reislustige ouder heb je vaak nog aanvullende eisen. Onze selectiecriteria? Mijn zwangerschapshormonen. Werkelijk. Normaal gesproken zijn wij van het inlezen en weloverwogen keuzes maken, maar voor de geboorte van de eerste is dit principe nagenoeg als sneeuw voor de zon verdwenen. En die zwangerschapshormonen kozen voor een Stokke Trailz. Waarom wij juist deze kinderwagen gekozen hebben en wat onze ervaring als reislustige ouder met de Stokke Trailz is, kan je lezen in deze Kleine Reizigers review.

Hoe werken de Kleine Reizigers reviews?

Om vooraf nog uit te leggen hoe we de Kleine Reizigers review’s aanpakken; er zijn per onderdeel 5 spenen te verdelen. Waarbij 1 speen staat voor een slechte ervaring en 5 spenen voor een hele goede. Met betrekking tot deze kinderwagen kijken we naar de volgende 4 onderdelen; constructie, opbergen & meenemen, bruikbaarheid op verschillende terreinen en comfort. Als afsluiting zal er een gemiddelde spenen score gedeeld worden.

Constructie Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review

Volgens de informatie van Stokke beschikt de Stokke Trailz over een robuuste en stevige constructie. Op het eerste gezicht is dit inderdaad waar. Dikke stangen en grote wielen doen de kinderwagen er inderdaad stevig en robuust uitzien. Tegen een stootje bestendig zou je denken. Dit is tot zeker hoogte waar.

Tijdens onze vlucht naar en onze reis door Canada heeft het onderstel het nodige te verduren gehad. De kinderwagen kwam ondanks vele beproevingen zoals een luchtruim van een vliegtuig en veel in- en uitklappen redelijk uit de strijd.

Wielen

Maar het grootste nadeel aan de constructie is de manier waarop de wielen aan de wagen bevestigd zijn. Je hebt namelijk bij de Stokke Trailz de optie te kiezen tussen twee verschillende soorten banden. Klassieke harde wielen of terrein wielen die gevuld zijn met lucht. Dit houdt in dat de constructie zo gemaakt is dat de wielen verwisseld kunnen worden. Tevens houdt dit in dat er ruimte kan ontstaan tussen de wielen en het frame. Dit is ook bij onze wagen binnen een half jaar tijd gebeurt waardoor het rijden en besturen van de kinderwagen moeizamer ging verlopen. Niet fijn. Stokke heeft vervolgens ons frame gerepareerd maar nu een half jaar later ontstaat hetzelfde probleem weer. Erg jammer en vervelend.

Combineren met autostoelen

Overigens biedt de Stokke Trailz de mogelijkheid om verschillende autostoelen op het frame te maken door middel van adapters. Dit is natuurlijk wel heel handig, aangezien je dan niet aldoor ook de reiswieg en/of zitje mee hoeft te nemen. Wij zelf hebben een Cybex Cloud Q autostoel welke met de adapter multi op het frame gemaakt wordt. Persoonlijk vinden wij deze adapters nog wat los erop zitten en hebben wij het idee dat de autostoel dan iets achterover hangt. Misschien dat dit optisch bedrog is, maar helemaal enthousiast zijn wij hier dus niet over.

Opbergen & meenemen Kleine Reizigers Review

Als reislustige ouder wil je, neem ik aan, graag een kinderwagen die makkelijk in- en uit te klappen is, weinig ruimte inneemt en je dus gemakkelijk mee kan nemen. Naar welke uithoek van de wereld dan ook. Moet je dan de Stokke Trailz nemen? Als je veel reviews mag geloven zou je hierop ja moeten antwoorden. Maar om eerlijk te zijn, nee. Tuurlijk, zoals Stokke zelf ook aangeeft is het frame gemakkelijk in te klappen. Je hoeft alleen maar alle witte lichte knoppen in te drukken en je klapt het systeem simpel in. Maar daar houdt het bij op.

Ruimte inname

Het frame is ingeklapt namelijk groot. Reis je dus met de auto of een camper? Dan is het even passen en meten want het ingeklapte frame neemt veel ruimte in beslag. Wij hebben een grote auto, maar alleen het onderstel neemt al de halve kofferbak in beslag. De reiswieg moet dan op de achterbank en gebruiken we het zitje? Dan past er niet veel in de kofferbak meer bij. Koffers in de kofferbak kunnen we dan in ieder geval vergeten. Niet heel praktisch dus.

Vergrendeling frame ontbreekt

Een bijkomend nadeel is het feit dat het ingeklapte frame niet vergrendeld kan worden. Wanneer je dus net als ons geen reistas voor het frame hebt, je wel gaat vliegen en het frame dus ingeklapt in een luchtruim moet vervoeren, kan je maar beter iets van tyraps of iets meenemen. Het frame kan anders namelijk zo weer ‘open’ klappen, wat natuurlijk de nodige nadelige gevolgen kan hebben. Mocht je gek zijn van deze kinderwagen en veel reizen? Dan is het het overwegen waard om € 149 te investeren in de reistas van Stokke.

 

Nieuwsgierig naar een andere Kleine Reizigers review?

Check dan ook onze ervaring met KLM! Lees meer >

 

Bruikbaarheid op verschillende terreinen Kleine Reizigers Review

Zoals Stokke zelf schrijft en veel babywinkel medewerkers zullen onderschrijven, zijn de terreinbanden op lucht ideaal voor gezinnen die houden van een actief buitenleven. Ga jij dus graag op pad en breng je daarbij graag een bezoek aan bijvoorbeeld het bos? Dan zullen ze je deze banden aanraden. Mijn vriends reactie op dit verhaal van de medewerker? ‘En dan ik zeker steeds banden plakken?’ ‘Nee hoor’ zei de vriendelijke dame van de babywinkel. Maar de realiteit was anders.

leuk vakantieverhaal?

Ja zeker de luchtbanden inclusief de vering maken dat de wagen iets minder hobbelt op een bospad. Maar de banden gaan wel makkelijk lek. Wij liepen op een verharde weg in Amerika waar heel toevallig wat naalden van naaldbomen lagen. Het resultaat? 2 lekke kinderwagen banden en een bezoekje aan de plaatselijke fietsenmaker die dit met veel geluk kon plakken. Achteraf kan je er om lachen en het levert een leuk vakantie verhaal op. Maar als je geen zin hebt in zo’n avontuur, raad ik je toch echt de klassieke banden aan. Ook wij hebben direct bij thuiskomst deze wissel gedaan en hadden deze banden liever vanaf het begin gehad. Het gehobbel met de klassieke banden valt namelijk reuze mee, het rijdt ook super gemakkelijk (ook in het bos en dergelijke) en je hoeft tenminste geen banden te plakken.

Comfort Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review

Het onderdeel waar we wel zeer over te spreken zijn is het comfort van de wagen. Niet alleen voor je zoon of dochter is de wagen uiterst comfortabel maar ook voor jezelf is de kinderwagen fijn. De reiswieg is groot, de binnenkant meet 32 cm breed en dus ruim genoeg voor je kleine om in te liggen. Bijkomend voordeel dat je kleintje er een poos gebruik van kan maken. Het zitje is daarnaast ook lang te gebruiken door het kussentje wat eruit kan en het voetenplankje wat verstelbaar is.

Stokke Trailz | Review | Kleine ReizigersOogcontact

De reiswieg en het zitje zijn bovendien op ooghoogte geplaatst. Hierdoor houd je contact met je zoon of dochter. Daarbij, wanneer je kleine vooruit kijkt, kan hij/zij ook gemakkelijk uit bijvoorbeeld een trein raam kijken of over het hek van de dierentuin. Zo krijgt hij/zij dus ook alles mee! Voordeel aan de hoogte voor de ouders? Niet diep bukken of buigen om je kleine in en uit de kinderwagen te halen. Goed voor de rug dus!

Rijcomfort

De wendbaarheid van de Stokke Trailz is overigens ook zeer goed. De zwenkwielen zijn vergrendelbaar, wat in sommige situaties wel fijn kan zijn. Maar juist het zwenken van de wielen maakt de wagen uiterst wendbaar en makkelijk te manoeuvreren. Dit zorgt er dan ook wel voor dat het lopen met de kinderwagen gemakkelijk gaat en comfortabel is om te doen. Het comfort van de Stokke Trailz voor zowel kind als ouder is dan ook zeker een pluspunt van de wagen.

Algehele ervaring Stokke Trailz Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review

Snelle conclusie, de Stokke Trailz is niet de meest handige keuze voor reislustige ouders. Zoals eerder beschreven wil je dan toch een kinderwagen die makkelijk mee te nemen is, het goed doet op verschillende terreinen, een goede constructie heeft en comfort biedt voor zowel ouder als kind. Alleen op het gebied van comfort scoort de Stokke Trailz in onze ogen goed. Wij hebben daarbij de nodige pech en dus ook reparaties aan onze wagen gehad, wat je natuurlijk liever niet binnen een jaar na aanschaf al hebt.

Hoe mooi ik de wagen ook vind en hoe fijn de wagen ook is qua comfort voor zowel onze kleine als ons, meenemen op reis zou ik niet weer doen. Ben jij aan het overwegen deze kinderwagen aan te schaffen en mag je graag en veel reizen? Denk er dan van te voren goed over na wat je belangrijk vindt aan een kinderwagen, ook rekening houdend met je reisplannen. Zo zul je niet alleen thuis veel plezier beleven aan je kinderwagen maar ook ergens anders in de wereld. Welke kinderwagen raad jij aan voor reislustige ouders? En waarom juist die kinderwagen? Ik hoor het graag in de reacties onder dit artikel.

Kleine Reizigers Webshop | De winkel voor reislustige ouders

Hi! Ik ben Martine, partner van een ondernemer, moeder van een zoon (2017) en dochter (2018) en doordeweeks werkzaam als marketeer. Mijn hele leven heb ik al veel prachtige plekken op deze wereld gezien en ook met ons gezin blijft nieuwe plekken ontdekken en avonturen beleven een belangrijk aspect voor ons. Naast werk en school doen we dan ook ons best om het meeste uit vakanties en weekenden te halen en delen we graag met jou over onze ervaringen.

Laat je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties (2)

  1. Ik kwam bij je verhaal terecht toen ik ervaringen opzocht over lekke banden van de stokke trailz (zojuist na 2,5 jaar de eerste lekke band). Voor onze reizen nemen we altijd draagzakken en doeken mee en laten we kinderwagens lekker thuis 🙂

    1. Hi Stephie! Wat rot dat jullie ook een lekke band hadden. Snel opgelost? De plaatselijke fietsenmaker had gelukkig binnenbandjes die net pasten om onze banden te repareren. We hebben dus uiteindelijk wel gebruik kunnen maken van onze kinderwagen de rest van de reis, maar lastig was het even wel. (En levert nu vooral een leuk verhaal op..;)) Draagzak nemen wij inderdaad ook mee, maar mijn partner vindt dat niet zo fijn en hij was toen nog te klein om zelf te lopen, dus tja dan moet je wel.. Ik hoop dat het opgelost is met jullie kinderwagen en dat jullie er nog veel plezier aan beleven! ^Martine