KLM met Baby | Review | Kleine Reizigers

Reviews

KLM met baby – Onze ervaring & review

KLM, de nummer 11 van de wereld volgens de deze maand gepubliceerde wereldwijde ranking van luchtvaartmaatschappijen door Airhelp. Met een gemiddelde score van 8,01; waar een 8 voor service onderdeel van is, doen ze het meer dan goed. Maar is het ook een luchtvaartmaatschappij waar je mee wil vliegen als je een baby bij je hebt? Wij hebben het tijdens een 9 en 11 uur durende vlucht afgelopen jaar mogen testen en daarom nu een review van onze ervaring.


Hoe werken de Kleine Reizigers reviews?

Om vooraf nog uit te leggen hoe we de Kleine Reizigers review’s aanpakken; er zijn per onderdeel 5 spenen te verdelen. Waarbij 1 speen staat voor een slechte ervaring en 5 spenen voor een hele goede. Met betrekking tot luchtvaartmaatschappijen kijken we naar 4 onderdelen; het proces vooraf (de boeking en de informatie die dan voorhanden is); voor de vlucht (het proces van inchecken en aan boord gaan); de vlucht zelf en na de vlucht. Als afsluiting zal er een gemiddelde spenen score gedeeld worden.

Proces vooraf Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review

Dit is aan de ene kant wat lastig te beoordelen aangezien het boeken van de tickets voor deze vluchten via onze reismaatschappij verlopen zijn. Onze ervaring is dan ook mede hierop gebaseerd.

Extra stoel voor kinderen onder de 2

Zoals we in ons eerste reisverslag van onze camperreis met baby door Canada al schreven hebben wij tijdens de voorbereiding een aparte stoel voor onze zoon geboekt. Indien je dit zelf ook wil, dien je daarvoor rechtstreeks contact op te nemen met KLM. Persoonlijk vind ik het jammer dat je niet tijdens je boeking online al aan kan geven dat je een extra stoel voor je baby wil reserveren. Dit maakt het in mijn ogen niet alleen makkelijker voor KLM, maar zo kan je bijvoorbeeld zelf ook checken of dit financieel aantrekkelijk voor jullie is.

Beschikbare informatie

Daarbij was toen wij onze reis aan het voorbereiden waren de informatie op de website van KLM minder voorhanden dan dat het op dit moment is. Dat is dus al stukken verbeterd. Ik had namelijk veel vragen over het meenemen van een autostoel aan boord, of een reiswiegje nou wel of niet tot onze mogelijkheden behoorde, tot hoe ver de kinderwagen mee mocht en of we nou wel of niet zelf babyvoeding mee moesten nemen. Deze vragen heb ik toen via facebook messenger aan het webcare team van KLM gesteld en die verdienen een compliment. Een uitgebreid antwoord, hoe ver ik ook door vroeg werd gegeven met veel plezier. De antwoorden op deze en meer vragen kan je nu op hun informatiepagina over het vliegen met kinderen vinden. Dus dat is helemaal gemakkelijk.

Voor de vlucht Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review 

Het proces van inchecken en het aan boord gaan is prima geregeld bij KLM. In principe zou je er natuurlijk voor kunnen kiezen om voor de vlucht online in te checken. Dat is zeker ook onze aanrader als je reist met (kleine) kinderen. Maar door een fout met paspoortnummers konden wij dit helaas thuis niet voor elkaar krijgen. Wij waren daardoor genoodzaakt om bij een balie in te checken. Helaas is het dan een kwestie van wachten op je beurt, maar uiteraard proberen ze ook dan om iedereen zo snel mogelijk te helpen.

Bagage inchecken

Er wordt uiteraard duidelijk gevraagd welke bagage je in het ruim wil hebben, wat de bedoeling van de eventuele maxi cosi en kinderwagen is en welke bagage je mee aan boord wil hebben. Deze worden vervolgens voorzien van de juiste labels zodat je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken. De kinderwagen konden wij dan ook meenemen tot aan het vliegtuig. Daar werd hij vervolgens netjes in het ruim gestopt en werd ons nog eens op ons hart gedrukt dat wanneer we weer aan de grond stonden, deze ook bij het vliegtuig klaar zou zijn. Helemaal ideaal dus als je reist met een kleintje die dat nog nodig heeft.

De terugreis was echter de vlucht heel vol, waardoor er bij de balie behoorlijk gepusht werd om meer bagage als ruimbagage te doen in plaats van mee aan boord te nemen. Wij hadden naast de verzorgingstas, alleen een rugtas en een babynestje met een deken voor aan boord bij ons. We konden hierin geen wijzigingen meer maken en hadden ons vooraf verzekerd van het feit dat dit mocht. Daarbij hadden we al in tegenstelling tot de heenreis besloten extra in het ruim te laten opnemen. Helaas was de dame in kwestie het met een simpele ‘nee’ niet mee eens. We snappen best dat in zo’n situatie de vraag gesteld wordt, maar aldoor doordrammen hoeft nou ook weer niet. Dat was het enige minpuntje op dit gebeuren.

Ben je nou nieuwsgierig naar de exacte bagageregels van KLM wanneer je reist met kinderen? Kijk dan gauw op hun eigen website. Onder het kopje bagage kan je alle specificaties vinden.

Voorrang met het aan boord gaan

Het aan boord gaan zelf gaat met kinderen heel vlot. Stewardessen vragen wanneer je bij de gate komt om te verzamelen en wanneer het aan boord gaan begint, ben je dan ook samen met andere ouders de eerste die aan boord mogen. Dit is aan de ene kant heel fijn, omdat je gewoon als eersten aan boord bent en alles alvast gereed kan maken. Maar als je kinderen niet zo van het stilzitten zijn, dan is het wel nog lang wachten tot het vliegtuig daadwerkelijk vertrekt. Daarbij, heb je even een maxi cosi en tassen, dan kan het zijn dat andere passagiers even moeten wachten wanneer je alles installeert. Dit kan voor een opstopping in het gangpad zorgen, waar niet iedereen blij van wordt. Misschien is dan als laatsten aan boord gaan, juist wel fijner.


Wil jij meer weten over onze eerste reis met onze zoon?

Check dan nu onze reisverslagen van onze reis door canada! Lees meer >

 

De vlucht zelf Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review

Wat hebben wij genoten van de vlucht zelf. Stewardessen waren in ons geval dol op de kinderen en in hun service dan ook gericht op het naar de zin maken van de kinderen. In ons geval werd er dus vaak gevraagd of ze wat voor ons konden betekenen. Werd er uitgebreid gekletst tegen onze kleine man en kreeg hij alle aandacht van ze. De service aan boord was in onze ervaring dus top.

KLM met Baby | Review | Kleine ReizigersVerzorging

Voor het verschonen heeft KLM in de toiletten aan boord een kleine verschoningstafel. Deze zit boven het toilet en kan je naar beneden klappen wanneer je deze wenst te gebruiken. Hier zit een soort kuil in, waardoor je kleine er niet al te gemakkelijk van af kan rollen. Zeer praktisch dus. Natuurlijk is het wel een beetje krap, maar de mogelijkheid om dit op een fatsoenlijke hoogte makkelijk te doen, is fijn.

eten en drinken

Met het eten aan boord voor (kleine) kinderen hebben wij weinig ervaring. Voor babyvoeding wordt aangeraden om dat zelf mee te nemen. Dit willen ze met alle liefde opwarmen en ze komen netjes vragen of het warm genoeg is of nog warmer moet. Houdt er alleen wel even rekening mee dat het wel even kan duren. We werden daarbij wel van extra drinken en broodjes voorzien tijdens de vlucht, zodat onze zoon ook wat anders te knabbelen had. Kinderen worden dus door KLM absoluut niet vergeten.

Entertainment

Entertainment voor de kids is natuurlijk ook aanwezig. Wij hadden een toestel waarbij alle stoelen een eigen schermpje hadden. Zo konden we dus rustig kinderfilmpjes kijken. KLM heeft daarbij ook een serie waar een kleine vliegtuig, Bluey, de hoofdrol in speelt. Dit zijn korte, hele leuke filmpjes en zeker de moeite waard. Kinderen krijgen daarbij een kleinigheidje. In ons geval een slabber, wat natuurlijk super leuk is.

Na de vlucht Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review

In mijn beleving gaat het nadat je aan de grond staat altijd wat rommelig. Iedereen wil altijd zo snel mogelijk van boord en probeert dit dan ook zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Zoals het dan voor het aan boord gaan gaat, met dat je als eerste aan boord mag, zitten hier geen richtlijnen aan. Misschien dat dit ook niet te realiseren valt, maar wil je rustig met je zoon of dochter het vliegtuig verlaten. Blijf dan vooral zitten en wacht totdat de laatsten van boord zijn. Dan kan je tenminste zonder gedrang door het gangpad.

Kan beter

Wat wel fijn nog was geweest, was als de stewardessen voor de landing nog even waren geweest om te vertellen waar we precies de kinderwagen konden vinden en wanneer. De terugreis waren wij wat sneller van boord, maar was onze kinderwagen nog niet voor ons klaar gezet. We wisten eerst ook niet goed waar we die weer konden vinden en hebben dus even halverwege de sluis kunnen staan wachten. Natuurlijk is dat niet de grootste ramp. Maar als ze ons verteld hadden dat we het beste even konden wachten met van boord gaan aangezien het sowieso 10 minuten kan duren voordat de kinderwagen halverwege de sluis klaar staat, wat dat fijner geweest.

Algehele ervaring Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review Kleine Reizigers Review

Over het algemeen is het ons zeer goed bevallen om met KLM van en naar Canada te vliegen. De service van de medewerkers is uitstekend, met veel oog voor de kinderen. Dit valt eigenlijk in alles te merken. Uiteraard hadden wij wat zaken die we als verbeterpunten konden aandragen. Maar zoals het eerste punt, met betrekking tot de informatie vooraf, blijkt wel dat ze ook op dit gebied ze zich blijven ontwikkelen.

KLM met Baby | Review | Kleine ReizigersWanneer je het gemiddelde van het aantal spenen dan ook berekend, kom je uit op 4 spenen wat gelijk staat aan een score van een 8. Een uitstekend cijfer dus, wat wel aangeeft dat ook op het gebied van vliegen met kinderen KLM als hele goede maatschappij uit de bus komt. Wij raden dan KLM ook zeker aan indien je gaat vliegen met je zoon of dochter.

Uiteraard zijn wij wel benieuwd wat jullie ervaring met deze luchtvaartmaatschappij is. Dus zou jij KLM ook een 8 geven voor het reizen met (kleine) kinderen? En wat zijn jullie goede en minder goede ervaringen met hen? Laat het vooral weten in een reactie hieronder! Bedankt!

Hi! Ik ben Martine, 30 jaar en moeder van een prachtige zoon (03-2017) en een dochter (09-2018). Mijn hele leven heb ik al veel prachtige plekken op deze wereld gezien en ook met onze zoon zijn we van plan dit door te zetten. Naast reizen, zijn creatief bezig zijn en vooral ook genieten van de geluksmomenten met mijn gezin, mijn absolute passies. Mijn werk als marketeer en mijn passies combineer ik dan ook graag om ouders te inspireren voor hun vakanties, of die nou ver weg zijn of thuis.

Laat je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties (2)

  1. Ik ga dit najaar voor het eerst vliegen met mijn kindje. Ik twijfel nog over klm. De service klink op zich goed, maar maatschappijen als Emirates en Garuda hebben maar liefst 5 cm extra beenruimte. En aangezien ik nogal lang ben…

    1. Hoi Jenny! Herkenbaar! Ik ben zelf ook lang (1.79) en mag graag wat beenruimte hebben. Wij hadden er voor gekozen om een extra stoel voor onze kleine te doen, wat inhield dat ook wij natuurlijk wat meer ruimte hadden. Dat was inderdaad wel fijn. Dus ik kan mij goed voorstellen dat je dit meeweegt in je keuze voor de juiste luchtvaartmaatschappij. Helaas heb ik geen ervaring met Emirates of Garuda op het gebied van vliegen met kinderen, ben uiteraard benieuwd als je voor hen kiest wat jullie ervaring is! Een hele goede reis alvast! ^ Martine