Ferry naar Vancouver Island | Kleine Reizigers
Veerpont Vancouver Island | Kleine Reizigers
Vancouver Island | Kleine Reizigers
Vancouver Island | Kleine Reizigers
Butchart Gardens | Kleine Reizigers
Butchart Gardens | Kleine Reizigers
Victoria Butterfly Gardens | Kleine Reizigers
Victoria | Kleine Reizigers
Vancouver Airport | Kleine Reizigers

Canada

Vancouver Island; Canada met kinderen – Reisverslag deel 5

Canada met baby? Meer dan de moeite waard en zeker goed te doen. In de vorige reisverslagen kon je al onze ervaringen en tips lezen van een groot gedeelte van onze reis. Maar het verhaal was nog niet compleet. Na Whistler stond Vancouver Island nog op onze planning. En met een beetje een droevig gevoel togen we die kant op. Want Vancouver Island betekende dat het einde van deze prachtige reis in zicht kwam. Wil jij weten wat wij van Vancouver Island vonden en wat onze tips zijn? Lees dan gauw dit laatste gedeelte van ons reisverslag.

Sea to sky highway, een must drive!

Mooie vergezichten, prachtige routes en puur genieten tijdens het rijden? Ja, daar krijg je in Canada zeker geen genoeg van. Naast de Icefields Parkway is de Sea to Sky highway (Highway 99) echt de moeite waard om te rijden. In het vorige reisverslag schreef ik hier al heel kort over, want vanaf Cache Creek naar Whistler rijd je al een gedeelte. Met andere woorden vooral het ‘sky’ gedeelte. Dwars door de bergen, met scherpe bochten, steile afdalingen maar genoeg moois om te zien.

Na onze nachten in Whistler vervolgden wij onze weg via de rest van deze route naar Horseshoe Bay. In iets meer dan een uur rijd je dit stuk, waarbij je een geweldig uitzicht hebt over het water. Mocht je inderdaad ook via Horseshoe Bay naar Vancouver Island gaan? Vertrek dan even iets eerder, zodat je niet alleen op tijd je boot haalt, maar je ook onderweg nog even kan stoppen en een kop koffie kan drinken op één van de parkeerplaatsen onderweg. Leuk voor de kids ook, die ondertussen dan even bootjes kunnen spotten!

Ferry naar Vancouver Island | Kleine ReizigersSchipper, mag ik over varen? Met de boot naar Vancouver Island.

Vancouver Island is volgens de meeste mensen die wij voor onze reis gesproken hebben echt iets wat niet mocht ontbreken tijdens onze reis. En wie wordt er dan niet nieuwsgierig? Juist. Voordat je er komt, moet je alleen wel even je camper of ander voertuig tijdelijk verlaten. Zonder een boottochtje kom je namelijk niet op het eiland. Maar is dit erg? Absoluut niet. Want hoe leuk is het wel niet om even te varen?

Wij namen de ferry vanaf Horseshoe Bay. In 1 uur en 40 minuten word je vervolgens naar Nanaimo gebracht. En misschien dat je dit lang vindt duren, maar je kan je uitstekend vermaken op de ferry. Eten en drinken is aan boord te krijgen. Ben je nog op zoek naar een souvenir? Ook dat kan je tijdens de overtocht regelen. En voor de kinderen is er een prachtige speelhoek. Enige nadeel aan die speelhoek? Je bent niet de enige ouder aan boord met kinderen, dus het kan er druk zijn (lees: je lokale binnenspeeltuin op een drukke zaterdag).

Let op! Niets vergeten?

één ding waar je wel om moet denken, is dat je tijdens de overtocht niet in je voertuig mag zijn of blijven. Iedereen moet naar boven naar de passagiers gedeelten. Mocht je dus niet zo’n zin hebben in een drukke kinderhoek en wil je wel dat je kinderen een beetje rustig blijven? Neem dan vooral wat te spelen mee naar boven. Ook drinken en wat lekkers meenemen, is natuurlijk geen overbodige luxe. Het eten en drinken aan boord is wat prijziger en daarbij hebben ze voornamelijk een snelle en makkelijke hap te koop.

Bekentenis; waarom wij niet onder de indruk waren van Vancouver Island?

Eerlijk? Misschien dat na alle lovende woorden onze verwachtingen te hoog waren. Misschien dat we niet op de juiste plek waren. Misschien dat we gewoon al te veel moois hadden gezien deze reis. Maar Vancouver Island was niet ons ding. Na onze overtocht hadden we een camping gereserveerd in Chemainus, puur en alleen als tussenstop. De rit erheen gaf het gevoel van een snelweg over de Veluwe. En iedere bocht die we maakten, hoopten we dat we dat diepe onder de indruk gevoel zouden krijgen waar iedereen het over had. Maar dit bleef uit.

Vancouver Island | Kleine ReizigersWat we misten? De bergen, het ruige landschap en wat meer rust op de weg. Zoals ik al aangaf, kan het mogelijk komen doordat we alleen maar aan de Zuidoost kant van Vancouver Island zijn geweest (iets met kilometers die opraakten en een inleverdatum van de camper die in zicht kwam). Persoonlijk denken wij dat het Noorden misschien meer bevat waar wij zo van houden. Dit staat dan ook op onze bucketlist voor de volgende keer. Want ja, je wil toch weten waar iedereen het over heeft?

 

Alle reisverslagen lezen? Lees ze hier >

 

Weer wat gemist, dus daarom als tip: Chemainus muurschilderingen!

Tuurlijk kan je niet alles zien, maar wil je cultuur snuiven en wat geschiedenis van Vancouver Island tegelijk op een leuke manier meekrijgen? Volg dan de gele voetstappen in Chemainus en zie de verschillende prachtige muurschilderingen. Deze bijna 40 muurschilderingen bevatten scènes uit de (indiaanse) geschiedenis en wie houdt er nou niet van een leuke wandeling? Wees er alleen wel op tijd. De muurschilderingen zijn populair en de vele parkeerplaatsen kunnen snel gevuld zijn.

De redenen voor ons bezoek aan Vancouver Island

Vancouver Island | Kleine Reizigers

Waarom wij nou naar deze kant van Vancouver Island gingen? Om 2 redenen: De Butchart Gardens en de stad Victoria. We hadden een camping tussen beide gekozen, die via internet prachtig leek. Dit was ook zeker zo. Een goed onderhouden camping, met goede en nette voorzieningen. De camping ligt dicht aan het water. Het enige nadeel aan deze camping? De omgeving. Een zeer armzalige buurt, waarbij je je afvraagt of er nog wel mensen wonen, maar er wonen zeker nog mensen. Ook voor de kids is het een fijne camping met een zeer mooie speeltuin en een voetbaltafel.

Butchart Gardens | Kleine ReizigersBloemenpracht en kleurrijke vlinders nabij Victoria

Zoals ik al schreef stond de Butchart Gardens op onze must see lijst. En indien jullie van prachtige tuinen en bloemen houden is dit zeker de moeite waard. Ga er wel vroeg op de ochtend heen, zodat je voor de busladingen toeristen aan bent. Hierdoor kan je in meer rust genieten van de prachtige omgeving en sta je niet in de file op sommige plekken.

Ook voor kinderen zijn de Butchart Gardens zeker leuk! Zo is er ook een grote overdekte draaimolen, waar je kids zich uiteraard zullen vermaken. En ik heb de tip al vaker gegeven, maar mochten je kinderen creatief zijn, neem dan een schetsboek mee en laat ze de prachtige bloemen tekenen.

Victoria Butterfly Gardens | Kleine ReizigersVictoria Butterfly Gardens

En zijn ze er wel snel zat van en wil je ze wat leuks in het vooruitzicht stellen? Combineer je bezoek dan met een bezoek aan de Victoria Butterfly Gardens. Deze attractie ligt op nog geen 5 minuten rijden vanaf de Butchart Gardens, dus makkelijk te combineren. Ze hebben er ruim 70 verschillende soorten vlinders en daarbij ook nog andere prachtige dieren zoals flamingo’s, leguanen en papegaaien. En zijn jullie niet bang voor kriebelbeestjes? Bekijk dan ook vooral de insecten!

Net of je niet in Canada bent, Victoria.

De hoofdstad van de provincie British Columbia, Victoria, was onze laatste bezienswaardigheid voordat we terug gingen naar het vaste land. Dit bezoek hadden we gepland op de dag dat de Canadezen Thanksgiving vierden. Voornamelijk met de reden om ergens dit echt te vieren en die traditie mee te maken. Helaas mislukte dit, misschien ook omdat we zelf te kieskeurig waren in waar we wilden eten, dus belandden we uiteindelijk bij de McDonalds.

Victoria | Kleine ReizigersVictoria wordt wel van gezegd dat het een stad is die engelser is dan Engeland zelf. En de rode bussen, huizen in Tudor stijl en de prachtige tuinen doen die naam wel eer aan. De stad zelf is inderdaad prachtig om te zien. Wij hebben er voornamelijk doorheen geslenterd, wat winkeltjes bezocht en even lekker koffie gedronken.

Parkeertip in Victoria

Wil je dit nou ook? Ook hiervoor geldt, kom op tijd. Parkeren met een camper in Victoria is wat lastig. Veel parkeerplaatsen zijn in een parkeergarage, dus daar kom je niet in. Tip? Ga naar 203 Quebec st. Dit zit dichtbij Fisherman’s warf en het centrum zelf. Toen wij er vorig jaar waren, mocht je daar in ieder geval met een camper parkeren. Uiteraard wel tegen betaling.

En toen kwam er een tijd van afscheid nemen

Na deze dagen op Vancouver Island brak toch de dag aan dat we terug moesten naar Vancouver. We hadden besloten om voor de laatste nacht een camping te nemen die dichtbij onze camperverhuurder zat. Dit omdat je de camper vroeg in de ochtend (vaak voor 10 uur) al in moet leveren en je geen zin hebt om voor dag en dauw op te staan. Ook omdat je vaak op diezelfde dag nog terugvliegt. En op deze manier hou je het op de terugreis dag ook zo ontspannen mogelijk voor alle gezinsleden.

Vancouver Airport | Kleine ReizigersVoor de laatste nacht hadden we een camping op nog geen 4 kilometer van de ferry. Door een foutje in mijn papieren overzicht stonden we eerst 20 kilometer verder bij een andere camping, waar ze geen boeking van ons hadden. Goh hoe zou dat toch komen? Gelukkig vond ik de reservering terug en togen we dezelfde weg terug. De camping was voor een laatste nacht prima, dicht bij een groot en splinternieuw winkelcentrum waar we nog heerlijk hebben gegeten. Helaas is deze camping nu gesloten, dus die kan ik je niet meer aanbevelen.

En zo kwam er een eind aan onze 3,5 weken durende rondreis met camper en baby door Canada. Iets waar we ontzettend jammer vonden, want we waren inmiddels zwaar verliefd geworden op dit land. De natuur, de mensen, het rondreizen met een camper. Allemaal zaken waar de positieve verhalen meer dan waar van waren. Wij gaan dan ook zeker in de toekomst terug. Heb ik jou al met onze reisverslagen kunnen overtuigen van deze reisbestemming?

Hi! Ik ben Martine, partner van een ondernemer, moeder van een zoon (2017) en dochter (2018) en doordeweeks werkzaam als marketeer. Mijn hele leven heb ik al veel prachtige plekken op deze wereld gezien en ook met ons gezin blijft nieuwe plekken ontdekken en avonturen beleven een belangrijk aspect voor ons. Naast werk en school doen we dan ook ons best om het meeste uit vakanties en weekenden te halen en delen we graag met jou over onze ervaringen.

Laat je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.