10 Dingen die niet in je reis luiertas mogen ontbreken | Kleine Reizigers

Voorbereiding

10 dingen die in je reis luiertas niet mogen ontbreken

Het is bijna zo ver! Jullie reis als gezin staat voor de deur, de koffers zijn gepakt en alle documenten zijn geregeld. Het enige wat nog moet gebeuren is misschien nog wel één van de belangrijkste dingen. Het inpakken van de luiertas voor onderweg. Waar dit thuis vaak al dient als overlevingspakket voor je kleine bij de dagelijkse dingen, geldt dit minstens net zo hard voor onderweg. Maar wat moet er in de luiertas voor tijdens de reis?

Ook ik heb mij voor onze eerste reis met onze zoon afgevraagd wat belangrijk was om in de verzorgingstas te stoppen. Natuurlijk wilde ik, waarschijnlijk net als jij nu, voorbereid zijn op alles. Helaas bevat de tas van je baby maar beperkte ruimte en is dat vaak geen optie. Dat was het in ieder geval niet bij ons. Door te twijfelen over wat echt essentieel was om mee te nemen, kon ik tot vlak voor vertrek opnieuw en opnieuw onze luiertas inpakken. Ik had dan ook graag een lijstje gehad die mij hierin raad bood. Daarom en om dus de inpakstress bij jou wat te verminderen, deel ik nu de 10 dingen die in je reis luiertas niet mogen ontbreken. (+ een gratis download, dus lees snel verder!)

10 tips voor in je luiertas

1. Luiers

Een overduidelijk item, maar je zou ze maar vergeten! De belangrijkste tip voor je reis luiertas is wel om meer luiers mee te nemen dan dat je doet voor een dagje uit. Ga je bijvoorbeeld vliegen en jullie koffer raakt zoekt? Dan heb je in ieder geval genoeg luiers in je tas zitten om de eerste nacht en dag door te komen en voordat je een supermarkt hebt gevonden. Hoeveel luiers je precies nodig hebt, is afhankelijk van hoeveel luiers je thuis normaal gebruikt. Mijn advies? Doe het aantal wat je thuis dagelijks gebruikt keer 2 en stop dat in de tas. Als voorbeeld, onze dochter gebruikt met bijna 3 jaar ongeveer 5 luiers per dag. In totaal stop ik in de luiertas dus 10 luiers. Lijkt misschien wat veel, maar voor het geval de koffer kwijt raakt, heb ik in ieder geval nog wat achter de hand en is dat niet het eerste wat we op reis hoeven te kopen.  

Nemen jullie dus meer mee dan alleen handbagage? En ben je bijvoorbeeld wat langer weg dan een weekend? Dan kan het handig zijn om nog wat extra luiers in jullie koffers te doen. In onze ogen hoeft dit niet voor de hele vakantie, maar het kan fijn zijn om niet gelijk op de dag van aankomst op zoek te moeten naar geschikte luiers. Onze tip daarbij is om je dagelijks aantal van thuis keer 2 te doen en dat in de koffer te stoppen. Samen met de luiers in de luiertas heb je dan voor 4 dagen aan luiers bij je. 

2. Billendoekjes

Aanvullend bij punt 1, kan je deze natuurlijk ook niet vergeten. Stop een nieuw pak billendoekjes in je verzorgingstas voor onderweg en dan heb je ook de eerste dagen genoeg doekjes van je vertrouwde merk bij de hand.

3. Plastic tas

Ik hoor je denken; ‘een extra tas meenemen?’. Ja, zeker doen, want waar laat je de vieze luier als je niet een prullenbak bij de hand hebt? Of de vieze kleding na een ongelukje? Het is niet fijn om dit bij de schone spullen in de luiertas te stoppen en daarvoor dient dan de plastic tas. Vouw deze lekker klein op en je zult niet eens merken dat je een extra tas bij je hebt. Een rol boterhamzakjes of luierzakjes kunnen dus ook heel handig zijn!

10 Dingen die niet in je reis luiertas mogen ontbreken (2) | Kleine Reizigers

4. Crème

Sommige plekjes van je baby’s huidje kunnen ook tijdens de reis wel wat extra aandacht gebruiken. Niet alleen wegens de verzorgende factor voor de huid mag crème in de tas van je baby niet ontbreken, maar ook omdat lekker smeren en masseren ontspannend werkt. Ik ben zelf een groot fan van Bepanthen Baby Zalf. Naast dat crème ontzettend goed werkt tegen de rode babybilletjes, helpt het ook bij schrale wangetjes en voor de droge handen van papa en mama. Een multifunctionele crème, die als kleine schat in de verzorgingstas dient. Niet vergeten dus!

5. Eten 

Hoe lang of kort de reis ook is, eten maakt heel veel dingen goed. Misschien is het niet de meest pedagogische manier, maar geloof me, wanneer je kleine een woede aanval krijgt tijdens een lange autoreis of hoog in de lucht, dan grijp je graag een manier aan om de reis iets dragelijker te maken. Dus gooi ook vooral je schema overboort en laat je regeltjes omtrent voeding even los, want een blij kind zorgt voor blije ouders. Wees daarbij ook lief voor jezelf en je partner en gooi een lekker reep chocola of een pakje koekjes in de verzorgingstas. Een lange reis zal ook jou en je partner hongerig maken en dan is iets extra’s achter de hand altijd fijn. Vlieg je internationaal? Vergeet dan niet dat je bepaalde etenswaren niet mee mag nemen je bestemmingsland in. Check van te voren even bij de douane wat je kan houden en wat niet.

Op zoek naar nog meer goede voorbereiding tips? Lees dan ook:

3 keer vakantievoorpret voor kinderen! | Lees meer > 

6. Drinken

Geef je borstvoeding, dan valt dit onderdeel lastig te vergeten. Anders zul je ook voor je zoon of dochter wat drinken in moeten pakken. Met een flesje water in je tas, heb je altijd iets achter hand. Heeft je spruit er liever een smaakje aan? Neem dan een klein flesje siroop mee. De flesjes van ongeveer 48 ml passen met gemak nog ergens in de luiertas en daardoor kan je zelf bepalen hoeveel smaak er aan het drankje van je kleine komt.

7. Hydrofiele doeken

Vergeet de slabber, het spuugdoekje en al dat soort zaken. Hydrofiele doeken zijn ook in dit verhaal onmisbaar. Stop 2 doeken in je verzorgingstas en je hebt een slabber-spuugdoek-onderlaken in één bij je. Deze grote XL doeken zijn helemaal ideaal, ook al dekentje!

8. Speeltjes

De ultieme tip; een nieuw stuk speelgoed! Alleen het uitpakken is voor je kindje al een feest. Daarna ontdekken hoe het werkt en wat je er allemaal mee kan doen, zorgt voor urenlang plezier. Is je kleintje net als onze kleine man gek op geluid? Altijd leuk om iets met muziek mee te nemen, maar koop wel iets met het uit knopje. Na 10 keer hetzelfde deuntje gehoord te hebben, is je kleine er misschien nog niet zat van, maar jij en je eventuele medepassagiers wel. Leuke tips? Wat dacht je van deze kindercamera? Kan je kind net als jou de mooiste vakantiefoto’s maken.

9. Speenkoord

Deze stop je eigenlijk niet in de luiertas, maar deze mag eigenlijk niet op dit lijstje ontbreken. Stel je namelijk eens het volgende scenario voor. Je zit op de snelweg richting het zonnige Spanje of op een intercontinentale vlucht. Je kleintje is lekker met zijn armpjes aan het zwaaien en floeps daar gaat de speen. Dwars door de auto of het vliegtuig. Vindt dan die speen maar eens weer. Zo makkelijk gaat dat vaak niet en vaak wordt de stemming er voor niemand beter op. Een horrorscenario dus voor vele ouders en ook voor medepassagiers. Ik neem aan dat ik dus niet meer hoef te zeggen, waarom een speenkoord een belangrijk onderdeel van de uitrusting is.

10. Schone kleren

Vergeet vooral niet een setje schone kleren voor je mini prins of prinses. Knoeien, een enorme poepluier of een ander ongelukje hoort er ook tijdens het reizen bij. Een schoon setje kleren is dan ook niet overbodig. Denk daarbij niet te moeilijk. Een schone romper, broek, shirtje en sokken zijn al voldoende. Gemak en comfortabele kleding is ook voor je kleine fijn om in te reizen en voor jou wel zo makkelijk om even snel aan te trekken. Win-win situatie!

Bonus tip

Dit waren mijn 10 tips van spullen die niet in je reis luiertas mogen ontbreken. Ik geef je nog wel een bonus tip! Neem een grote sjaal mee. Het voordeel? Fijn voor jezelf, makkelijk om mee te nemen en je hoeft geen deken in je handbagage te stoppen voor je kind. Valt je kleine in slaap? Dan heb jij snel een fijne deken voor hem/haar bij de hand, die ook nog eens lekker vertrouwd naar jou ruikt.

Gratis Download Reis Luiertas Checklist | Kleine ReizigersGratis checklist

Graag sluit ik af met een speciaal extraatje voor jou. Deze 10 tips zijn misschien heel leuk om te weten, maar een checklist hiervan is natuurlijk wel zo handig. Daarom kan je nu de paklijst voor wat er in je reis verzorgingstas niet mag ontbreken hier downloaden. Wat moet er volgens jou echt mee in de reis luiertas?

10 Dingen die niet in je reis luiertas mogen ontbreken + gratis download | Kleine Reizigers
Kleine Reizigers Webshop | De winkel voor reislustige ouders

Hi! Ik ben Martine, partner van een ondernemer, moeder van een zoon (2017) en dochter (2018) en doordeweeks werkzaam als marketeer. Mijn hele leven heb ik al veel prachtige plekken op deze wereld gezien en ook met ons gezin blijft nieuwe plekken ontdekken en avonturen beleven een belangrijk aspect voor ons. Naast werk en school doen we dan ook ons best om het meeste uit vakanties en weekenden te halen en delen we graag met jou over onze ervaringen.

Laat je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties (4)

  1. Ipv een plastictas zijn boterham of diepvrieszakjes erg handig. Deze kun je dicht knopen, en dat scheelt ook een hoop geurtjes. 🙂

    1. Top tip dit! Ik deed inderdaad een knoop in de plastic tas, maar ik weet dat je ook van die diepvries zakjes hebt die je dicht kan ritsen. Misschien dat dat nog wel 10 keer makkelijker is. Bedankt! ^Martine

  2. Aanvullende tip voor tip 10, neem ook een schoon shirt voor jezelf mee. Ik heb eens 2 uur in het vliegtuig gezeten met een shirt waar mijn dochter over heen gekotst had. M’n dochter had gelukkig wel een schoon setje. :-S

    1. Ah, wat vervelend Mariette! Dat lijkt me inderdaad absoluut geen pretje (alleen die geur al niet… :() Super tip dus! ^Martine