3x vakantievoorpret met kinderen | Kleine Reizigers

Voorbereiding

3x vakantievoorpret voor kinderen

Vakantievoorpret. In mijn ogen is dit wel haast net zo leuk als de vakantie zelf. Uren en uren fantaseren over hoe het gaat zijn, waar jullie heen gaan en wat jullie daar gaan doen. Uit onderzoek blijkt daarbij ook dat vakantievoorpret bijdraagt aan je geluksgevoel. Dus waarom zou je hierin niet ook je kinderen betrekken? Ik kan in ieder geval mezelf er helemaal in verliezen en betrek daarin graag mijn gezin, hoe klein ze ook zijn. Dus wil jij het ‘vakantiegevoel’ uitbreiden en de voorpret voor iedereen laten beginnen? Dan heb ik wat tips voor je!

Waar gaan we heen op vakantie avond

Het lijkt mij fantastisch om later samen vakanties in te plannen. Helaas zijn ze nu nog te klein, maar dit komt vast ooit. Het nadeel alleen is dat waar meerdere mensen hierover gaan, de bestemmingen wel eens volledig uit elkaar kunnen liggen en de één wat anders wil dan de ander. Mijn tip? Maak met elkaar eerst een wensenlijstje van wat jullie allemaal willen doen op vakantie. Leg daarbij uit dat niet alle wensen misschien in dezelfde vakantie vervuld kunnen worden. Dat het dan misschien wel een optie is om wat vaker weg te gaan of eventueel die wensen ook te doen vervullen in de vorm van dagjes weg.

Maak je eigen reisgids | Kleine ReizigersGa vervolgens met elkaar op zoek naar bestemmingen die bij die wensen passen. Internet, boeken en reisgidsen.. gebruik het allemaal en maak eventueel een vakantie moodboard om elkaar van de bestemming te overtuigen. Misschien komen jullie dan samen tot dezelfde bestemming of misschien moet er nog een knoop worden doorgehakt. Dan kan je altijd besluiten om de informatie te laten bezinken, later één bestemming te kiezen of een compromis te sluiten en het te verdelen over meerdere vakanties.

In mijn ogen ben je op deze manier gezellig met elkaar bezig, voelt iedereen zich uiteindelijk gehoord en kan de vakantie, ook al zijn de vakantiewensen verschillend, alsnog voor iedereen een groot succes worden.

vakantie ezeltje prik

Ben je helemaal avontuurlijk en maakt de bestemming echt niet uit? Dan kan je altijd nog een landkaart ophangen en de vakantie versie doen van ezeltje-prik. Wie weet wat voor verrassends er uit komt.

Stel je eigen reisgids samen!

Hebben jullie een bestemming gevonden? Fijn! Maar dan is er vaak nog een hoop uit te zoeken. Want waar gaan jullie verblijven? En wat is er te doen? Ik denk dat niet alle beslissingen over de vakantie gezamenlijk genomen kunnen worden maar jullie kinderen kunnen uiteindelijk wel meehelpen in de voorbereiding. Laat ze weten waar jullie precies heen gaan en laat ze hun eigen reisgids samen stellen. Laat ze bijvoorbeeld 3 attracties in de omgeving opzoeken, een bladzijde maken over de cultuur en geschiedenis van de bestemming en bijvoorbeeld ook een bladzijde met woorden en zinnetjes in de taal van de bestemming.

Maakt in dit geval natuurlijk niet uit hoe ze dit maken. Jonge kinderen kan je misschien een stapel reisgidsen, papier, schaar en lijm geven om een boekje te maken. Oudere kinderen doen dit misschien liever digitaal of zijn zelfs zo handig dat ze het in video format doen. The sky is the limit. Wedden dat ze het leuk vinden? En misschien komen ze nog wel met tips voor de vakantie die jullie zelf nog niet eens gevonden hadden.

Kidskompas | Kleine ReizigersKidskompas reisgidsen

Mochten jullie nou niet zo houden van creatief bezig zijn? Dan zijn misschien de reisgidsen voor kinderen en ouders van Kidskompas nog wat voor jullie. 6 verschillende reisgidsen hebben zij inmiddels die een reis voor iedereen tot een groot, leerzaam en uitdagende belevenis maken. Ik hoop dat er nog veel meer van deze leuke reisgidsen komen!

Vakantieland inspiratie nodig?

Wat denk je van een rondreis door West-Canada? Lees meer >

Haal de bestemming in huis!

Het kan natuurlijk zijn dat jullie kinderen niet houden van zo creatief bezig zijn. Misschien hebben ze wel geen zin om te overleggen maar zijn ze stiekem wel nieuwsgierig. Of misschien vinden ze het juist allemaal wel leuk en kunnen jullie ze nog extra verrassen met het in huis halen van de bestemming.

En nu zullen jullie natuurlijk denken ‘hoe dan’? Nou heel simpel. Kook of haal wat gerechten in huis van het vakantieland waar jullie heen gaan. Zelfs al blijf je in Nederland, dan kan je dat nog doen. Zet tijdens het eten muziek op uit het land van bestemming. En plof daarna lekker met zijn allen op de bank voor een ronde Youtube langs de vakantiebestemming. Zo krijgen jullie al een klein beetje het gevoel van hoe het gaat zijn.

Extra: vakantie aftelkalender voor maar € 0,99

Vakantie aftelkalender | Kleine ReizigersWord je al enthousiast van deze ideeën? Hopelijk wel. Wat ik overigens ook graag mag doen is aftellen naar de vakantie. Letterlijk dan hè? Hier heb ik nu een app voor maar die kan ik helaas alleen maar delen met mijn gezin middels printscreens. Niet heel leuk. Dus daarom heb ik nu iets wat het voor het hele gezin leuk maakt. De laatste 30 nachtjes voordat jullie op vakantie gaan aftellen met de Kleine Reizigers vakantie aftelkalender. Leuk toch? Wil jij deze ook aan de koelkast hebben hangen? Download de aftelkalender dan nu hier voor maar € 0,99! Veel plezier gewenst in ieder geval!

Hi! Ik ben Martine, partner van een ondernemer, moeder van een zoon (2017) en dochter (2018) en doordeweeks werkzaam als marketeer. Mijn hele leven heb ik al veel prachtige plekken op deze wereld gezien en ook met ons gezin blijft nieuwe plekken ontdekken en avonturen beleven een belangrijk aspect voor ons. Naast werk en school doen we dan ook ons best om het meeste uit vakanties en weekenden te halen en delen we graag met jou over onze ervaringen.

Laat je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.