Kleine Reizigers | Waar vind je de mooiste tulpenvelden van Groningen? Onze top 5 lees je hier.

Nederland

Waar vind je de mooiste tulpenvelden van Groningen? Zie hier onze top 5!

Tulpenvelden. Oer Hollandser kan het in onze ogen niet. En wie denkt dat ze daarvoor alleen in Noord Holland moeten zijn heeft het mis. Hier in Groningen hebben we verschillende bollenvelden die toch echt wel door kunnen voor de mooiste tulpenvelden van Nederland. En eerlijk? Hoe leuk is het om jouw kind tussen de tulpen te fotograferen en die foto aan jullie vakantie fotoalbum toe te voegen. Wij zagen dat in ieder geval helemaal zitten en hebben de Groninger tulpenroute ‘Naar de bollen’ dan ook met veel plezier gedaan. Wil jij dit nou ook maar weet je niet waar je de mooiste tulpenvelden hier in Groningen kan vinden? Dan delen wij graag onze top 5 met jou! 

1. Spijk | Tulpenvelden Dichtbij de N33 naar de Eemshaven

Vlakbij de N33 bij Spijk vind je de laatste jaren niet 1 maar 2 tulpenvelden. Het eerste bollenveld vind je vlakbij Nooitgedacht. Rij je op je navigatie hierheen, dan kan je het beste Polen 5, 7 of 11 te Spijk aanhouden (postcode 9909 TK). Kom je uit de richting van Nooitgedacht dan is het bollenveld iets van de weg af aan de rechterkant. Kom je vanuit Spijk via Tweehuizen en Polen dan is het bollenveld aan je linkerhand (ook iets van de weg af).

Voor het tweede bollenveld ga je in de richting van Dekkershuizen. Tussen EGD weg 5 9909 TG Spijk en Oostpolderweg 4 9909 TH Spijk (Dekkershuizen) vind je ook een bollenveld vol tulpen. Kom je uit de richting van Spijk, vind je het bollenveld aan de linkerkant. 

2. Uithuizermeeden | Meerdere bollenvelden in de polder

Uithuizermeeden is misschien wel de plek in de provincie Groningen waar je dichtbij elkaar de meeste tulpenvelden kan ontdekken. Dichtbij Dwarsweg 36 9982 TW Uithuizermeeden moet je er links van de weg niet 1 maar 2 vinden. 

Wanneer je die weg vervolgens aanhoudt richting de Emmaweg en deze doorrijdt tot ongeveer huisnummer 11 (9981 VA Uithuizen) kom je eerst rechts nog een bollenveld tegen. Vervolgens kan je te voet verder, want achter de dijk ligt nog een tulpenveld. 

3. Zijldijk | Te voet naar de tulpenvelden van Groningen

Vlakbij het dorpshuis in Zijldijk kan je al wandelend dichtbij de tulpen komen. Wanneer je met de auto bent, kan je deze het beste bij het dorpshuis parkeren (Fivelweg 49 9987 SJ Zijldijk). Je loopt vervolgens de Hondersteweg in (deze mag je niet met een auto in) en na 100 en 500 meter vind je twee bollenvelden. Een korte wandeling dus met een mooi uitzicht tot gevolg!

4. Kloosterburen | tulpenvelden Langs de dijk

Rondom Kloosterburen kan je meerdere tulpenvelden vinden. Meerdere tulpenbedrijven vinden hun bestaan in de gemeente het Hogeland. Vlakbij Kruisweg, Kloosterburen en Broek vind je dan ook prachtige tulpenvelden van soms wel 15 hectare. De onderstaande foto is in 2021 genomen bij het tulpenveld nabij Broek (Dijksterweg 44 9977 TE Kloosterburen).

Tekst gaat verder onder de foto.

Waar vind je de mooiste tulpenvelden van Groningen? Onze top 5 | Kleine Reizigers

5. Van Roodeschool naar Godlinze | 7 bollenvelden in een route 

Houdt jij wel van 30 kilometer wandelen? Dan hebben wij een mooie wandelroute voor je gevonden waarbij je maar liefst 7 tulpenvelden in de provincie Groningen aandoet. Zo zie je niet alleen de tulpenvelden bij Roodeschool en Zijldijk, maar ook de bollenvelden die liggen tussen Uithuizen en Zeerijp. Nieuwsgierig naar deze route? Kijk dan hier en ga op 29 april 2023 naar de bollen in Groningen. 

Tulpenroute | Langs de mooiste tulpenvelden van Groningen in 2023

Wil jij nog graag de bloeiende tulpenvelden hier in Groningen zien en het liefst via een route? Dat kan! Rotary Uithuizen – Het Hogeland organiseert op zaterdag 29 april 2022 weer meerdere tochten langs de mooiste tulpenvelden van Groningen. Op www.naardebollen.nl kan je tickets voor dit evenement bestellen en je kan zowel te voet, als op de fiets als met de auto deelnemen. 

Lees jij dit na 29 april 2023? De Rotary organiseert deze tulpenroute nu al meerdere jaren en wij verwachten dat zij dit volgende jaar weer opnieuw zullen doen. Volg hen dan ook vooral op Facebook zodat je op tijd op de hoogte bent van hun nieuwe tulpenroute. 

Ook op het Hogeland worden tulpenroutes georganiseerd. Café Willibrord in Kloosterburen organiseerde de laatste jaren een Tulpenbockentocht, waarbij je wandelend of fietsend in ongeveer 25 kilometer langs de mooiste tulpenvelden van de omgeving komt. Onderweg kan je genieten van verschillende lentebockbiertjes en verschillende hapjes. In 2023 wordt de Tulpenbockentocht georganiseerd op 29 april. Wil jij dit in de gaten houden of je later hiervoor aanmelden? Ga dan naar de Facebookpagina van De Tulpenbockentocht

Meer tips voor de provincie Groningen? Lees dan hier onze 7 kindvriendelijke activiteiten in de stad en in de provincie!

Waar kan ik tulpen plukken in Groningen? 

Met kinderen naar de tulpenvelden is natuurlijk al een belevenis. Maar als je met jonge kinderen gaat, kan het ook weer wat lastig zijn. Wat die bloemen zijn natuurlijk wel heel mooi om te plukken. Onze kinderen hebben in ieder geval moeite om zoiets moois dan niet te plukken.

Loop jij tegen hetzelfde aan of wil je zelf een bosje tulpen plukken? Ook in de provincie Groningen kan je naar een pluktuin voor tulpen. Plukgeluk Grijpskerk (Westerhornerweg 15 9843TM Grijpskerk) is een fijne kleine pluktuin bij een boerderij. Hun voorjaarspluktuin, waar je dus tulpen kan plukken, is iedere dag geopend tussen 9.30 en 20.00 uur. De parkeergelegenheid is er gratis (en dan kan je nog even de koeien in de stal spotten) en voor 15 geplukte bloemen betaal je € 5,-. Tevens is de gehele pluktuin zelfbediening, is er een speeltoestel en wat picknickbanken. 

Ook in de zomer kan je bloemen bij hun plukken. De details daarvan zijn nog niet bekend, maar kan je te zijner tijd vinden via hun Facebook pagina

De bollenvelden die hierboven staan beschreven, mag je niet betreden. De Rotary raad aan om aan de rand van het veld te blijven om zo schade aan het gewas te voorkomen. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Waar kan ik tulpen plukken in Groningen? Bij Plukgeluk Grijpskerk. | Kleine Reizigers

Wanneer staan de tulpenvelden van Groningen in bloei?

Van eind maart tot begin mei bloeien doorgaans de tulpen. Dit jaar loopt door het koude weer de groei van de bollen wat achter. 

Wil jij nou de bollenvelden op hun hoogtepunt van bloei bezoeken? Houdt dan de website van de Rotary club Uithuizen / Het Hogeland in de gaten. Zij plaatsen op https://www.naardebollen.nl regelmatig updates van de bloei van de bollen. 

Fotografie tips om de tulpenvelden en jouw kinderen op de foto te krijgen!

Al dit moois van de bloeiende tulpenvelden is natuurlijk wel een dikke aanrader om op de foto te zetten. En hoe leuk zijn de foto’s wel niet als jouw zoon of dochter er ook nog eens bij op staat. Wil jij nou ook zo’n mooie tulpenfoto? Dan hebben wij nog wat tips voor je:

  • Kinderperspectief of noem het tulpenperspectief, maar wat het betekent is dat je vooral door de knieën moet zakken om de mooiste foto te maken. Zo kijk je jouw kind recht in zijn gezicht met je camera en met de tulpen erbij geeft dat een heel ander effect.
  • Speel met het perspectief van je camera of van je telefoon. Stel bijv. de portret functie van je iPhone in en zorg dat die scherp richt op de tulpen en ‘wazig’ op je kind die erachter staat. Of doe het net andersom waarbij de tulpen ‘wazig’ zijn en je kind scherp. Hier mee spelen, geeft je foto ook een heel speels effect.
  • Heb geduld! De mooiste foto’s van je kinderen neem je vaak niet door een keer te klikken. Vaak heb ik een hele serie van dezelfde soort foto’s op mijn telefoon of camera staan, waarvan er dan net eentje het helemaal is. Laat ze dus vooral hun gang gaan en blijf ondertussen vrolijk op de knop drukken, ergens tussen al die foto’s zit echt een pareltje. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Fotografie tips om de tulpenvelden en jouw kinderen op de foto te krijgen | Kleine Reizigers

Wij wensen jullie in ieder geval veel plezier bij het bezoeken van de mooiste tulpenvelden van Groningen. Denk je er daarbij wel om dat je aan de rand van het tulpenveld blijft? Alvast bedankt! 


En ben jij op zoek naar tulpenvelden in andere delen van Nederland? Hier, hier en hier kan je ook routes en tips ter inspiratie vinden. Waar ga jij de tulpen bezoeken?

Hi! Ik ben Martine, partner van een ondernemer, moeder van een zoon (2017) en dochter (2018) en doordeweeks werkzaam als marketeer. Mijn hele leven heb ik al veel prachtige plekken op deze wereld gezien en ook met ons gezin blijft nieuwe plekken ontdekken en avonturen beleven een belangrijk aspect voor ons. Naast werk en school doen we dan ook ons best om het meeste uit vakanties en weekenden te halen en delen we graag met jou over onze ervaringen.

Laat je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.